GLAccount in TransactionLines Table: vreemde waarde?

In mijn Power BI komen in de kolom GLAccount (welke de grootboekrekening is volgens de documentation) vreemde waarden in voor.

Het lijkt op een sleutel, welke is als volgt: f1d10b26-8aaf-4a23-8c15- ... , en zo verder. Daarnaast nog een aantal andere waarden met hetzelfde format.

Moet dit niet gewoon de grootboekrekening zijn?

Op deze manier is het maken van een datamodel erg complex. Is het mogelijk om dit nog aan te passen? Hoor het graag.

Het veld GLAccount in bijvoorbeeld TransactionLinesIncremental of TransactionLines is een referentie om de relatie naar GLAccountsIncremental te volgen. Vandaar “relationele” database. De waarde van de sleutel kan in Power Query in een join gebruikt worden of in Power BI zelf om de relatie te leggen.

Het nummer van de grootboekrekening staat in GLAccountsIncremental. Bij de minder snelle real-time tabellen zoals TransactionLinesBulk en TransactionLines wordt ook afgeleide gegevens opgenomen, zoals GLAccountCode.

Er zijn een beperkt aantal mogelijkheden om het datamodel te beperken, maar dit wordt alleen aanbevolen in meer complexe scenario’s. Een overzicht van de relaties is te vinden in:

Als eenvoudiger alternatief kan ook Get My Report gebruikt worden. Dit levert uitgebreide downloads op voor verdere verwerking.

Voor meer toelichting in het gebruik van Power BI met Exact Online wordt de inzet van het gratis uur uitleg aanbevolen. Als alternatief dat minder tijd kost kan ook een van de tientallen consultants die met Invantive betrokken worden.

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.

Dit topic is 7 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.