Hoe kan ik de Exact Online API status opvragen?

Voor- en Nadelen Online Software

De softwareproducten van Invantive worden gebruikt met meer dan tienduizend Exact Online administraties in de verschillende landen. Exact Online werkt meestal goed, maar soms is het moeilijker om gegevens uit te wisselen.

Dat komt deels door het doorlopend bijwerken van de software. Je profiteert als gebruiker dan van altijd actuele software in plaats van kostbare on-premise upgrades, maar je profiteert ook van actuele bugs die soms onverhoopt door de kwaliteitstoetsing komen.

Daarnaast is een Internetverbinding beduidend minder betrouwbaar dan een lokaal netwerk of een verbinding met een SCSI-schijf. Onze ervaringscijfers geven aan dat een dataverzoek via het Internet gemiddeld 1.000x vaker faalt dan een lokale verbinding.

De Invantive SQL-engine gebruikt daarom tientallen mechanismen om de Internet-verbinding in stand te houden waar mogelijk. Deze mechanismen zorgen er voor dat de Exact Online data in twee richtingen blijft stromen via de Exact Online API’s. Echter, de mechanismen kunnen de werking en doorvoersnelheid van financiële gegevens uit de administraties ook serieus vertragen.

Exact Online API Status

Invantive biedt via haar eigen statuspagina een overzicht van de gekoppelde platformen, maar dit overzicht is maar een secundaire bron.

status.exact.com

De status van Exact Online API’s en Exact Online kan op de volgende manieren opgevraagd worden:

De status is te zien op https://status.exact.com/; de Exact statuspagina is echter niet altijd up-to-date bij storingen en sommige storingen verschijnen niet in de lijst.

De Exact status op 12 juli 2021 toont:

De Exact statuspagina biedt geen mogelijkheid voor een abonnement op berichten, maar het is wel mogelijk om een API te gebruiken. Deze API wordt ook gebruikt op bijvoorbeeld de Invantive Valuta Tools om wisselkoersen in te lezen op Exact Online:

Downdetector

Voor een meer accuraat beeld raden we aan om te kijken op de downdetector. Deze geeft voor hetzelfde moment aan dat gebruikers problemen melden:

Het grijze stippellijntje is het reguliere aantal meldingen. Vanaf 9:00 lijkt er iets aan de hand te zijn.

Door een opmerking achter te laten aan het einde van de pagina krijg je automatisch een mail als iemand een bericht toevoegt. De ervaring leert dat gebruikers alleen berichten toevoegen als er echt veel aan de hand is.