Snel Exact Online consolideren in Excel

Exact Online consolidatie

Voor de consolidatie gebruiken finance professionals nog veelal Microsoft Excel. Voor het consolideren van tientallen of enkele honderden Exact Online administraties wordt de Excel add-in van Invantive veel gebruikt.

Power BI en Power Query rukken in deze markt wel op in combinatie met Invantive Cloud, maar de meeste financials ervaren de flexibiliteit van de vormgeving en structuur in Excel als een voordeel. De Excel add-in zorgt er voor dat je kunt werken binnen de kaders nodig voor een in-control statement terwijl Excel direct gelinkt is aan Exact Online en de cellen allemaal automatisch gevuld worden met actuele cijfers uit de administraties.

Meerdere administraties en grootboekrekeningen

Een beperkt aantal van de 500 beschikbare Excel formules voor Exact Online wordt bijzonder frequent gebruikt zoals te lezen op De meest populaire Exact Online Excel add-in formules.

In de release 20.1.325 van Invantive Control waren nieuwe mogelijkheden geĆÆntroduceerd voor het opgeven van bijvoorbeeld meerdere grootboekrekeningen of reeksen grootboekrekeningen zoals beschreven op Nieuwe Excel consolidatiemogelijkheden voor Exact Online bedrijven en grootboekrekeningen. Dat werkt zowel voor een enkele administratie als meerdere administraties tegelijk.

Snelheidswinst

In de nieuwe release 20.2.32 zijn geen nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor consolidatie, maar de berekeningssnelheid is factoren omhooggegaan. Het is niet ongebruikelijk dat zelfs meer dan 100.000 Excel formules die financiƫle gegevens uit tien administraties verwerken binnen een minuut geactualiseerd zijn.

Elke paar minuten tussentijdse rapportages voor Exact Online consolidatie zijn mogelijk, telkens na het maken van bijvoorbeeld correctieboekingen in een Exact Online administratie.

Download Invantive Control for Excel

De release van Invantive Control for Excel met de snelheidsverbetering is te downloaden op https://download.invantive.com.

Een snel overzicht van veelgebruikte Exact Online tabellen zijn te vinden in Welke gegevens kan ik inlezen uit Exact Online in Power BI?.