ExactOnlineREST.Financial.RevenueByDebtorList: Column 'Account' does not allow DBNull.Value

In het gebruik met Azure Data Factory krijgen wij een foutmelding bij het ophalen van de data van de tabel ExactOnlineREST.Financial.RevenueByDebtorList:

Column ‘Account’ does not allow DBNull.Value

image

Bij het bekijken van de via de SQL editor in Invantive Cloud zien we ook dat er ook null waardes staan bij o.a. het veld Account:

Het veld Account is hier optioneel. Het kunnen uitvoeren van de query in de SQL Editor van Invantive Cloud geeft aan dat het bewust optioneel is; was het veld verplicht geweest en was geen waarde teruggekomen uit Exact Online, dan was een foutmelding met code itgenrst007 opgetreden door een interne kwaliteitscheck.

Het is bekend dat het opvragen van een aantal lijsten in Exact Online in het verleden deze itgenrst007 melding gaf op het veld Account. Dit kwam waarschijnlijk door datafouten of programmeerfouten in Exact Online. Het trad op bij enkele gebruikers en het is een jaar aangekeken. Toen er geen oplossing kwam is het veld Account in de betrokken situatie optioneel gemaakt.

Mogelijkerwijs is de Azure Data Factory flow gebouwd in de tijd dat het veld nog verplicht was.

Advies is om dit na te kijken en nullable te maken.

Een eventueel datakwaliteitsissue kan in de eigen flow opgelost worden of door contact op te nemen met Exact Support voor de getoonde post.

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.