Hoe worden Exact Online gegevens opgeslagen/verwerkt?

Ik was op site aan het kijken naar de mogelijkheden van Invantive in combinatie met Exact Online.
Alleen een van mijn vragen werd hier niet duidelijk beantwoord, dus vandaar stel ik deze vraag even op deze manier.

De data die binnen het datawarehouse van Invantive wordt opgeslagen komt dit lokaal bij jullie op de server te staan? Of hoe verwerken jullie deze gegevens?

Onzeker om welk product het gaat, dus daarom wat breder.

We leveren een aantal producten om datawarehouses te vullen met Exact Online. De drie meestgebruikte zijn:

  • Invantive Cloud: een online oplossing, tot maximaal 1.000 administraties tegelijk
  • Invantive Data Replicator: een high-end oplossing voor duizenden administraties voor eigen on-premises en cloud datawarehouses
  • Invantive Data Hub: een oplossing voor maximaal 100 administraties voor eigen on-premises en cloud datawarehouses

In de meeste gevallen is Invantive Cloud de beste oplossing. Je kunt hiermee zowel rechtstreeks Power BI koppelen als bijvoorbeeld data laden in een eigen datawarehouse zoals via Azure Data Factory. Het is onderdeel van Invantive Office; Get My Report en de Excel add-in Invantive Control for Excel zitten er o.a. ook in. De eerste 100 administraties kosten in totaal EUR 49, daarna elke 100 extra EUR 49. Zie Verbind Power BI met Exact Online, 180 dagen gratis voor een stappenplan met video om de koppeling te leggen.

De insteek is zo weinig mogelijk data bewaren: wat er niet is, kan ook niet lekken. Maar dit is niet altijd mogelijk; Exact Online verwacht tegenwoordig dat de software zelf een kopie bijhoudt (incrementeel laden).

Meer informatie over de werking en opslagstructuur is te vinden op Invantive Cloud Structure.

De dataset die op schijven landt wordt versleuteld met een sleutel van de organisatie. De dataset wordt niet opgeslagen in een database; een database is niet afdoende te beveiligen in een dergelijke omgeving. Door de dataset in zijn geheel te versleutelen en te comprimeren, kan met een acceptabele overhead toch een voldoende mate van beveiliging in rust bereikt worden. Alleen de heel vertrouwelijke gegevens in Data Guard worden per individuele waarde blijvend versleuteld opgeslagen. Om een indruk te geven: de overhead voor versleuteling van individuele kolomwaardes is een factuur 50 qua opslagcapaciteit.

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.