Integreer de status van Invantive in een website of applicatie

Op https://status.invantive.com staat een overzicht van de huidige status van de meeste Invantive producten:

Er zijn meerdere groepen:

  • Functioneel: apps die een eindgebruiker rechtstreeks bedient.
  • Platforms: platformen waarmee gegevens uitgewisseld worden.
  • Technology: eigen technologie van Invantive om de functionaliteit mogelijk te maken.
  • Infrastructure: ingekochte technologie om de functionaliteit mogelijk te maken.
  • Stichting Common Sense in Actie: nog af te splitsen groep voor o.a. https://openarchivaris.nl die onder de stichting vallen.

Voor eigen producten laten we de historie zien qua beschikbaarheid. Een eigen product is “down” als er problemen in zitten voor eindgebruikers, maar is ook down wanneer een gebruikte component dusdanig down is dat het product niet meer voldoende werkt.

Je kunt de status rechtstreeks raadplegen via de website. Het is ook mogelijk om de status te verwerken in eigen websites of applicaties. Dit gebeurt bijvoorbeeld door OEM-partners, dealers of de IT-afdeling van intensieve gebruikers om zo eindgebruikers vlot te kunnen informeren.

De uitleg van de integratie van de Invantive-status in een eigen site is te vinden op https://status.invantive.com/api. De basis is het opvragen van een JSON met de status, zoals bijvoorbeeld via https://5c015ylxmccl.statuspage.io/api/v2/summary.json. Er is geen authenticatie nodig. De uitvoer ziet er grofweg zo uit:

Op https://get-my-report.com is in de rechterbovenhoek een voorbeeld te vinden hoe het weergegeven kan worden. Advies is om een hyperlink naar https://status.invantive.com aan de weergave toe te voegen zodat gebruikers alle details kunnenn opvragen.