Itgeneor321 De Exact Online divisie ... is niet opgenomen in de rechten die aan deze applicatie werden verleend

Bij het vernieuwen van de autorisatie op Exact Online krijg ik de melding:

itgeneor321
The database … could not be opened.
De Exact Online divisie ‘…’ is niet opgenomen in de rechten die aan deze applicatie werden verleend.

Ik kan geen gegevens meer verwerken.

Hoe los ik dit op?

Sinds enkele dagen speelt er een storing op Exact Online bij het gebruik van eigen applicatieregistraties.

Het probleem ligt bij Exact Online Support. Er is nog geen oplossing voor; een workaround blijkt niet voldoende betrouwbaar te werken.

We houden dit in de gaten en zodra opgelost sturen we een bericht.

Op de Exact Online Community is een thread hierover beschikbaar:

https://support.exactonline.com/community/s/question/0D54K00000mW7Ue/forbidden-application-scope-violated-cannot-read-organizationadministration-scope?s1oid=00D57000000ri5R&s1nid=0DB5800000077jx&emkind=chatterCommentNotification&s1uid=00557000006ME1H&emtm=1635243896761&fromEmail=1&s1ext=0

Kan dit ook de reden zijn dat ik van administraties waar recent rechten van zijn toegekend aan mijn account, de data niet op kan halen? Ik krijg geen errors in Power BI of in de Systeemberichten, maar de tabellen van die administraties zijn leeg.

Ik verwacht het niet.

Weet je de link naar een bijbehorende forumpost? Dan laat ik er naar kijken.

Merk op dat er recent een bug in productie genomen lijkt te zijn die leidt tot de itgeneor321 melding. Advies is in ieder geval om volledige rechten toe te kennen zoals beschreven in Itgeneor321 De Exact Online divisie '123456' is niet opgenomen in de rechten die aan deze applicatie werden verleend - #2 door forums.

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.