Meertalige versie Invantive Authenticator met zoekfunctie voor TOTP-accounts

De Invantive Authenticator is gratis Windows software voor het beheersen van accounts voor het aanmelden met TOTP (ook wel bekend als Multi-Factor Authenticatie, RFC 6238). De authenticator app helpt bij het extra beveiligen met een betere authenticatie voor de toegang tot vertrouwelijke gegevens.

Invantive Authenticator gebruikt de Invantive Keychain om vertrouwelijke gegevens op de lokale PC op te slaan in een versleuteling die specifiek is voor de PC.

Release 22.0 van de Invantive Authenticator volgt de voorganger en brengt de volgende nieuwe features:

  • Zoekfunctie
  • Meertalig

De bestaande features en gratis vorm blijven zoals ze zijn. Met Invantive Authenticator kunnen QR-codes als plaatje in de app gesleept worden of TOTP-accounts kunnen via hun sleutel (“secret key”) opgevoerd worden in de authenticator app. Het anonimiseren of exporteren van TOTP-accounts blijft ook mogelijk. Een groot aantal minder gangbare TOTP-accounts worden ondersteund, zoals het instellen van het begin van het tijdperk (“start of epoch”), de wachtwoordlengte, het algoritme (SHA1, SHA256 of SHA256) en het generatie-interval.

TOTP-accounts zoekfunctie

Het is niet ongewoon dat gebruikers tientallen TOTP-accounts in Invantive Authenticator geregistreerd en gebruikt worden. Bovenaan in de lijst verschijnen de meestgebruikte accounts. Echter, het terugvinden van minder frequent gebruikte TOTP-accounts betekende soms zoeken.

Via de zoekbalk is het eenvoudig mogelijk om te zoeken naar voorkomens van een tekst in de gebruikersnaam en uitgever. In onderstaand voorbeeld wordt gezocht op “wk” wat leidt tot een TOTP-account voor bijvoorbeeld Twinfield:

Twinfield TOTP

Meertalig

Invantive richt zich in toenemende mate ook op buitenlandse gebruikers. Invantive Authenticator is daarom voor meer gebruiksgemak in meerdere talen beschikbaar gekomen naast het Engels:

  • Nederlands
  • Frans
  • Duits
  • Spaans

Initieel wordt de huidige gebruikerstaal van Microsoft Windows ingesteld. De taal kan gewijzigd worden via de optie “Instellingen” in het lint:

Taalkeuze

Installatie

De installatie van Invantive Authenticator bestaat uit het downloaden vanaf download.invantive.com en daarna installeren. Het programma start daarna automatisch. Via de optie “Instellingen” in het lint kan de taal gewijzigd worden.

Upgrade

Gebruikers van Invantive Authenticator die een upgrade willen uitvoeren raden we aan om eerst via “Programma’s Installeren of Verwijderen” de huidige versie te verwijderen. De geregistreerde TOTP-accounts blijven dan behouden in de lokale versleutelde Invantive Keychain-database.

Volg daarna de stappen bij Installatie.

Meer informatie

Meer informatie over Invantive Authenticator is te vinden op de website two-step-verification.solutions of in onderstaande video: