Exact Online - Sync Tabellen - Platgeslagen versie uitlezen

Bestaat er in de Invantive toepassingen een parameter die ervoor zorgt dat toch de volledig platgeslagen structuur van de tabel uitgelezen wordt?

Ik neem aan dat bedoeld wordt of het mogelijk is om de afgeleide velden meteen op te halen bij een van de nieuwe *Incremental tabellen zoals beschreven op Snel en met minder API-calls Exact Online uitlezen met de incrementele "sync API"-tabellen?

Het ophalen van de onderliggende *Sync tabellen wordt afgeraden, tenzij men zelf de nodige applicatielogica die al in Invantive SQL ervoor aanwezig is dupliceert. Deze is niet triviaal.

Standaard is dat niet mogelijk, maar via een view of query kan dit (deels) makkelijker gemaakt worden.

Om welke *Incremental tabel op basis van de Exact Online sync API’s gaat het specifiek?

Klopt, het gaat hier om het gebruik van de *Incremental tabellen , meer bepaald de transactionlines.

Reden hiertoe is Exact die ons contacteerde om deze wijziging uit te voeren.

Huidige rapportage is voorzien op de TransactionLinesBulk-tabel, waar we in 1 beweging meer informatie meekrijgen zoals bijvoorbeeld de grootboekrekeningcode.

Nu krijgen we enkel de id door, wat we op zich wel kunnen gebruiken om te verknopen met de GLAccounts tabel via een join, maar op korte termijn vroegen we ons af of er een optie was om direct alle velden uit te lezen in de incremental tabel gezien de rapporten nu fouten opleveren bij het vernieuwen wegens een aantal ontbrekende velden.

Op korte termijn is er geen platgeslagen versie gepland, mede omdat maar een klein deel van de afgeleide Exact Online velden een *Incremental of Sync API versie kent. Plat een view toevoegen in Invantive SQL hiervoor zou leiden tot een verhoogde belasting van Exact Online i.p.v. een verlaging.

Het is wel mogelijk dat een view toegevoegd wordt met een aantal afgeleide velden, afkomstig uit tabellen waar wel een *Incremental versie voor bestaat.

Specifiek welke velden ontbreken?

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.