Groene beleving bij LooHorst; natuurlijk innoveren met Invantive Vision

HARDERWIJK/ERMELO - LooHorst Landscaping in Ermelo is in 2006 gestart met acht werknemers. LooHorst is gegroeid naar zo’n zeventig werknemers en voeren klussen uit door het hele land. “Het resultaat is van belang, maar hoe klanten na afloop van een project naar ons kijken vinden we minstens zo belangrijk”.

Algemeen directeur Reinald van Ommeren is zich terdege bewust van de succesfactoren van zijn bedrijf. “Wij verkopen een toegevoegde waarde, een sfeer waar mensen zich prettig bij voelen. De projectensoftware Invantive Vision ondersteunt ons daarbij en helpt ons verder te professionaliseren.”

Optimaal presteren

“Hoe acteer je in een tijd als deze, dat is onze insteek. In essentie betekent dit dat we voor de klant een meerwaarde willen creëren met ons werk. Het resultaat moet goed zijn, maar we willen altijd boven verwachting presteren”, zegt Van Ommeren. LooHorst is actief in hoveniers- en groenvoorzieningsactiviteiten, inrichting van de buitenruimte en boomverzorging. “We kijken met een schuin oog naar andere succesvolle bedrijven, maar niet naar organisaties die actief zijn in dezelfde branche. We vinden het juist interessant om te kijken hoe bedrijven uit andere sectoren te werk gaan, met name hoe zij omgaan met hun klanten.”

Behoefte van de klant

Een groots compliment kreeg LooHorst na een klus bij een Volvo dealer in de regio Harderwijk. De directeur van Volvo was uitermate tevreden over de correcte wijze waarop de medewerkers van LooHorst zich presenteerden. “Dát willen we bereiken,” zegt Van Ommeren. “We moeten werken zodat we in principe één zijn met het bedrijf waar we een project hebben. Bij Volvo is alles zakelijk en netjes. Wij moeten dan ook verzorgd en passend gedrag vertonen in ons werk.” Door in te spelen op de behoefte van de klant is LooHorst groot geworden. Zo heeft het onlangs een hele grote klus gekregen om de groenaanleg van het Belevenspark Emmen te verzorgen in samenwerking met Volker-Wessels als hoofdaanbieder. LooHorst heeft een breed netwerk aan partners waar het mee samenwerkt. Per project kiest LooHorst geschikte partners om mee samen te werken. “Moeten wij een klus verzorgen bij een zorginstelling dan hebben we sociaalvaardige medewerkers nodig die een praatje willen maken met de bewoners. Onze werknemers zijn dan een trekpleister voor de cliënten van een zorginstelling. Het is onze taak om de juiste personen aan de juiste klus te koppelen.”

De laatste tijd is er een hausse aan daktuinen. “Daktuinen kunnen praktisch of recreatief zijn, maar we willen er altijd iets unieks van maken”, zegt Van Ommeren in zijn wens om in te spelen op de behoefte van zijn clientèle. “De tijdgeest is misschien wel dat je alles zou moeten doen, maar wij blijven altijd kijken of een project bij ons past en of de we klant echt kunnen helpen.” “We hebben veel verschillende projecten tegelijkertijd lopen.” Volgens Van Ommeren speelt de software van Invantive hierin een belangrijke rol. “Met Invantive Vision hebben we een beter inzicht in onze activiteiten en kunnen we de projecten eenvoudig en efficiënt coördineren.”

Samenwerking Invantive

LooHorst was al lange tijd op zoek naar software voor projectbeheersing dat het bedrijf qua prestaties naar een nog hoger niveau zou tillen. Met de diensten van Invantive is dit gebeurd. “Ik kwam in gesprek met Guido Leenders van Invantive. Hij was geïnteresseerd in ons bedrijf en luisterde naar de behoefte die wij hadden. Hij was op zoek naar ons verhaal en wat ons bewoog. Zo kwam Invantive achter onze behoefte en hebben zij daar een oplossing bij gezocht binnen hun producten.” Van Ommeren geeft aan dat hij erg te spreken is over de support van Invantive. “Soms willen we een toevoeging of update aan het programma. Invantive is altijd te bereiken en bereid om ons te ondersteunen. We hoeven maar te bellen en onze vraag wordt direct aangepakt. De flexibiliteit en open houding zijn de sterkste kanten van Invantive.” Daarbij vindt Van Ommeren het belangrijk dat alle opeenvolgende processen (van verkoop tot en met de uitvoering) goed gemanaged kunnen worden. “De meeste vaktechnische administratiepakketten zijn over het algemeen gefocust op ‘het gemiddelde’. Wij wilden maatwerk. Invantive luisterde naar ons en kon voorzien in onze behoefte.”