Itgenboe341 De naam moet aanwezig zijn. Voeg een naam toe

Goedemorgen,

Ik krijg sinds kort bij sommige OData aanvragen de volgende uitzondering:

itgenboe341
De naam moet aanwezig zijn. Voeg een naam toe. ( acme-exact-online )

Deze uitzondering gebeurt bij bijvoorbeeld onderstaande

https://bridge-online.cloud/acme-exact-online/odata4/ExactOnlineREST.Incremental.ItemsIncremental@eol?$filter=Division%20eq%202981309&$select=ID%2CCode%2CBarcode%2CCode%2CClass_01%2CClass_02%2CClass_03%2CClass_04%2CClass_05%2CClass_06%2CClass_07%2CCostPriceStandard%2CCreated%2CEndDate%2CCreator%2CDescription%2CExtraDescription%2CIsWebshopItem%2CIsStockItem%2CModifier%2CSalesVatCode%2CStatisticalCode%2CStatisticalNetWeight%2CStatisticalUnits%2CStatisticalValue%2CEndDate

En anderen gaan wel weer goed zoals bijvoorbeeld onderstaande

https://bridge-online.cloud/acme-exact-online/odata4/ExactOnlineREST.Incremental.AccountsIncremental@eol?$filter=Division%20eq%202981309&$select=AddressLine1%2CAddressLine2%2CAddressLine3%2CChamberOfCommerce%2CCity%2CCode%2CCountry%2CEmail%2CID%2CIsSales%2CIsSupplier%2CName%2CPaymentConditionPurchase%2CPaymentConditionSales%2CPhone%2CPhoneExtension%2CClassification%2CClassification1%2CClassification2%2CIntraStatSystem%2CIntraStatTransactionA%2CIntraStatTransactionB%2CIntraStatTransportMethod%2CVATNumber%2CPurchaseVATCode

Ik snap niet wat er fout gaat. Ik heb niets veranderd de afgelopen tijd.
In Bridge Online kan je zien dat er heel wat fout gaan. Zie bijlage

Dit probleem is gelijkend op Itgenboe341 melding op App Online, maar zou al opgelost moeten zijn in de versie 22.0.494 die momenteel in productie draait.

Het probleem trad op bij twee gebruikers in de afgelopen 8 uur.

Een analyse zal uitgevoerd worden om de oorzaak te achterhalen.

Deze foutmelding wordt veroorzaakt door nieuwe functionaliteit voor interactieve applicaties die na de frozen period in productie genomen is. Deze veroorzaakt onverwachte foutmeldingen met tussenvallen die bij het testen niet naar voren gekomen zijn.

Voorlopig is de oude release van voor 15 januari 2023 terug in productie genomen. In de komende tijd zullen de problemen onderzocht worden en opgelost. Daarna zal weer een nieuwe versie in productie genomen worden.

Recente toevoegingen zijn hiermee ongedaan gemaakt. De functionaliteit blijft wel beschikbaar voor Invantive App Online.

Dit probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het uiteenlopen van de versies van het zogenaamde “EDM model cache”. De cache werd niet afdoende automatisch geleegd, terwijl dit wel een vereiste was voor de nieuwe functionaliteit met Swagger API en OpenAPI-specificaties.

In de volgende inproductiename zal dit probleem opgelost zijn.

Een nieuwe release van Invantive Bridge Online is zojuist in productie genomen. Advies is om voor zekerheid de download nogmaals te draaien. Mocht het niet werken, gelieve dan een antwoord toe te voegen met de melding.