Itgentfr046 Twinfield: The log on is invalid

Wil via de Invantive Query Tool (20.0.145) verbinding maken met een Twinfield gebruiker. Maar krijg dan de volgende melding:

itgentfr046: Een verbinding met de database ‘Business Apps\Twinfield’ kon niet worden opgebouwd als gebruiker ‘******’.
itgentfr046: The database ‘Business Apps - Twinfield’ could not be opened.
itgentfr046: The log on is invalid.

Als ik vervolgens met dezelfde credentials op Twinfield wil in loggen krijg ik gelijk de 2 factor authenticatie. Wellicht ligt hier de oorzaak.

Is dit probleem verder bij iemand bekend?

Aanmelden op Twinfield via 2-factor authenticatie wordt op dit moment niet ondersteund. Dit zal op later moment toegevoegd worden, te beginnen op Invantive Cloud.

Gebruik een Twinfield user zonder TOTP voor SQL queries op Twinfield.

Bedankt voor de informatie. Heb je een indicatie wanneer dit toegevoegd zal worden?

Wolters Kluwer gaat alle Twinfield accounts omzetten:

Vóór de introductie van het Wolters Kluwer Account logde je bij Twinfield Boekhouden in met een gebruikersnaam, wachtwoord en omgevingsnaam. De gebruikersnaam wordt vervangen door het e-mailadres en er wordt een nieuw wachtwoord ingesteld.

Op deze accounts wordt 2FA verplicht:

In 2021 zullen de meeste gebruikers worden overgezet, in dit jaar zullen we ook starten met de introductie van de nieuwe richtlijnen voor het betalingsverkeer (PSD2) in onze software. Deze PSD2-functies vereisen multifactor authenticatie (MFA).

Fase 1: De beheerder ontvangt hierover een e-mail.
Fase 2: Gebruikers uitnodigen: Een uitnodiging versturen. Ook belangrijk: Het beheerdersaccount overzetten
Fase 3: Gebruikers krijgen een pop-up: Het Wolters Kluwer Account - De pop-up
Fase 4: Alle gebruikers moeten een Wolters Kluwer Account aanmaken; de pop-up in Twinfield Boekhouden kan niet meer worden weggeklikt.

Bron: https://wktaanl.force.com/WoltersKluwer/s/article/Wolters-Kluwer-account-voor-beheerders?language=nl_NL

Wij hebben bij één van onze klanten al gehoord dat zij per 31 mei zijn omgezet. Of dit reeds is afgedwongen door Wolters Kluwer of alleen door de beheerder van het bedrijf is ons niet bekend, maar met deze popups zal het uitrollen van 2FA redelijk geforceerd verlopen gedurende 2021.

Nee, het is niet bekend wanneer dit toegevoegd zal zijn. Op dit moment ligt de focus op Delegation voor Invantive Cloud.

Inmiddels (via via) een reactie van Wolters Kluwer gelezen.

De omzetting straks naar het WK account heeft GEEN invloed op de werking van de bestaande oauth2 koppeling van de klant. Zie ook: https://wktaanl.force.com/WoltersKluwer/s/article/Wat-zijn-de-gevolgen-van-de-introductie-van-het-Wolters-Kluwer-voor-partnerkoppelingen?language=nl_NL

Voor nieuwe gebruikers kan via oauth2 zowel de koppeling gelegd worden met gebruiker, wachtwoord en omgeving als met het WK account.

OAuth2 met SOAP zal naar verwachting ergens in de loop van deze of volgende week beschikbaar komen op Invantive Cloud. Andere producten worden daarna ook uitgebracht binnen de 20.1 BETA lijn. OAuth2 met Twinfield komt niet beschikbaar op 20.0 of eerdere releases.

De Twinfield OAuth koppeling is live op Invantive Cloud, zie: