On premise data gateway voor 32-bit ODBC server

Hebben jullie ervaring met het opzetten van een on-premise data gateway voor een 32-bit ODBC server?
Power BI desktop werkt perfect voor ODBC server, maar wanneer we willen publishen en refreshen in Power BI service, stoten we op een probleem ivm de data gateway: de gateway ondersteunt een 32-bit werking niet.
Bestaat er hier een workaround?

Het valt een beetje buiten ons werkveld. Enkele opties staan hieronder genoemd, waarbij de derde optie met kopiëren het meest aanbevelenswaardig is.

Een optie die waarschijnlijk niet aan de Microsoft supportvoorwaarden voldoet staat beschreven op Use 32-bit ODBC drivers with Invantive on-premise Products waarmee de installatie van de on-premise data gateway hard omgezet wordt naar 32-bit gebruik. Bestaande verbindingen zullen mogelijk (deels) niet meer werken en stabiliteit is te testen.

Een beter alternatief is gebruik maken van een proxy, maar kan ook significant veel duurder zijn. In het verleden werd dat voor Invantive producten nog wel eens gedaan, bijvoorbeeld voor Multivers, een Nederlands boekhoudpakket dat met een enigszins gedateerde 32-bit ODBC driver werkt. Met bijvoorbeeld Invantive Web Service werd op de server waar de ODBC-driver stond een Invantive Web Service en die vervolgens uitgelezen via Invantive producten en weggeschreven ergens.

Op dit moment mogelijk het meest aantrekkelijke alternatief is om de 32-bit ODBC driver te benaderen met Invantive Data Hub of Invantive Query Tool in 32-bit modus zoals beschreven in de hyperlink bovengenoemd, en de data door te kopiëren naar een SQL Server database of bijvoorbeeld JSON of CSV-bestanden. Vervolgens kunnen de gegevens traditioneel verwerkt worden. Deze optie kan langzaam zijn als het gaat om bijzonder veel data (tientallen gigabytes of meer).

Er zijn geen plannen om Invantive Cloud uit te breiden met 32-bit of 64-bit ODBC ondersteuning; dit is vanuti beveiligingsoogpunt ongewenst.

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.