Prestatieverbeteringen Twinfield SQL driver

De nieuwe versie van de Twinfield SQL-driver van Invantive bevat een aantal optimalisaties specifiek voor omgevingen met tussen de 20 en 6.000 Twinfield administraties en grote aantallen financiële transacties.

De volgende drie optimalisaties maken het selecteren van de relevante transacties sneller:

  • Vroegtijdig filteren op Twinfield administratie (“Office”): een filter op administratienummer(s) in COMPANY_CODE en/of administratienamen in COMPANY_NAME zal uitsluitend de Twinfield-administraties waar het betrekking op heeft analyseren in plaats van alle administraties te raadplegen.
  • Filters op jaar: naast het reeds aanwezige filteren op een specifiek jaar, worden nu ook scenario’s waar het boekjaar vergeleken wordt met bijvoorbeeld kleiner dan, groter dan, kleiner/gelijk of groter/gelijk.
  • Complexe filters op jaar: naast het reeds aanwezige filteren op een specifiek jaar, worden nu ook scenario’s waar het boekjaar in een lijst voorkomt geoptimaliseerd.

Er zijn geen aanpassingen nodig aan een Twinfield database om de verbeteringen qua prestaties te activeren.

De snelheidswinst is afhankelijk van de situatie en kan bij de eerste optimalisatie in grote accountantskantoren met duizenden administraties tot 1.000x sneller werken. De andere optimalisaties leveren meestal een snelheidswinst op van maximaal 10x.

Gebruik bij de Twinfield connector daarnaast altijd de optimalisatietips zoals beschreven op Vermijd time-out fout bij Power BI OData download.

Deze Twinfield-optimalisaties zijn beschikbaar vanaf versie 22.0.81 en is ook beschikbaar op Invantive Cloud voor gebruik met Microsoft Power BI. De optimalisaties zijn ook werkzaam bij het repliceren van Twinfield naar bijvoorbeeld een Microsoft SQL Server datawarehouse.

Een overzicht van de beschikbare Twinfield tabellen is te vinden op: