Verhoogde downloadsnelheid Twinfield API's voor meerdere administraties

Twinfield heeft veel gebruikers in accountancy. Vaak gaat het om honderden tot wel duizenden administraties.

Voor goede prestaties maakt de Invantive SQL Twinfield driver automatisch gebruik van filteren op velden om zo snel mogelijk met minimale belasting de benodigde data op te vragen. Twinfield vertelt dynamisch aan Invantive SQL op welke velden uit de Twinfield API welke filters mogelijk zijn. Deze filtermogelijkheden zijn ook beschikbaar vanuit de Twinfield Power BI driver van Invantive.

Bij het analyseren van data over grote aantallen administraties tegelijk gold lange tijd een historische beperking dat de Twinfield API downloads uit maximaal 1 Twinfield administratie tegelijk maakte per sessie. Echter, tegelijk met de invoering van OAuth voor Twinfield is het mogelijk geworden om binnen een sessie meerdere administraties tegelijk uit te lezen en te verwerken.

Het gelijktijdig verwerken van meerdere administraties helpt vooral bij tijdkritische processen zoals op dit moment de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) of de BTW-aangifte om tijdig te rapporteren.

Parallel Twinfield uitlezen geeft standaard een tot 8x hogere downloadsnelheid uit Twinfield API’s. Per administratie worden de gegevens opgevraagd in een aantal parallelle sporen. De mate van parallellisatie is instelbaar via de driverattribuut requests-parallel-max:

requests-parallel-max: Maximum number of parallel data requests from individual partitions on the data container.

Er zijn geen aanpassingen nodig aan SQL-statements of Power BI om downloads parallel uit te voeren. Het instellen van een hoge mate van parallel download moet passend zijn binnen de kaders die Twinfield stelt. We raden af om de waarde te verhogen zonder overleg met Twinfield.

De verhoogde downloadsnelheid uit Twinfield geldt voor alle Twinfield tabellen.

De verbeterde snelheid van de Twinfield driver is beschikbaar vanaf release 20.1.524 in alle producten met de Twinfield SQL driver, Twinfield Power BI en Power Query connector en de Twinfield Azure Data Factory connector.