Simplicate: OData aanvraag mislukt voor Simplicate.CRM.Debtors@spe

Bij het verversen van een Power BI rapportage die gekoppeld is aan Simplicate krijgen we de melding:

DataSource.Error: OData: Aanvraag mislukt: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error. (Er is een interne fout opgetreden. Neem contact op met uw leverancier. (itgenrst010, 0f6a6115-dff2-4c70-9d7f-517d3e085ffa))*

Vervolgens hebben we het PBIX bestand gedownload en het via Power BI desktop geprobeerd. Daarbij zijn we erachter gekomen dat de melding door één specifieke tabel in Simplicate veroorzaakt lijkt te worden; alle andere Simplicate tabellen die we gebruiken kunnen namelijk wel worden ververst.

We hebben het ook geprobeerd via de online SQL editor in Invantive Cloud, maar daarbij lijkt het tevens een issue te zijn met deze ene tabel.

Het gaat om de tabel CRM.Debtors.

In Power BI desktop zien we de volgende melding:

DataSource.Error: OData: Aanvraag mislukt: The remote server returned an error: (500) Internal Server Error. (Er is een interne fout opgetreden. Neem contact op met uw leverancier. (itgenrst010, 0f6a6115-dff2-4c70-9d7f-517d3e085ffa))*
Details:*
DataSourceKind=OData*
DataSourcePath=https://bridge-online.cloud/moni-jungleminds-simplicate/odata4/Simplicate.CRM.Debtors@spe*
Url=https://bridge-online.cloud/moni-jungleminds-simplicate/odata4/Simplicate.CRM.Debtors@spe*

Hoe kunnen we dit oplossen?

De foutmelding itgenrst010 betekent dat de data een ander formaat heeft dan verwacht, bijvoorbeeld doordat voor een verplicht veld geen waarde terugkomt. itgenrst010 (en het zusje itgenrst014 met dezeflde oorzaak) heeft als echte foutmelding:

The result set has 12 defined fields, but row #0 has only values for 0 fields.

Omdat het een SQL engine foutmelding is bedoeld voor technici wordt de tekst niet getoond in Invantive Bridge Online. De volledige foutmelding is wel terug te vinden in Invantive Bridge Online Monitoring en in Systeemberichten.

De achterliggende query is:

select t.*
from   Debtors@spe t

Het probleem treedt ook op in onze testomgeving, maar alleen op Debtors.

Een verzoek is geregistreerd om dit probleem te analyseren en indien mogelijk op te lossen. Zodra meer bekend is zal dit topic bijgewerkt worden.

De Simplicate metadata is bijgewerkt met nieuwe definities. Gelieve nogmaals te proberen op de productie omgeving. Ook zijn enkele tientallen nieuwe tabellen toegevoegd.