Tableau geeft TableauException: Can't find entity type: Invantive.DataDictionary.Invantive.AUDITEVENTS@DataDictionary

Bij het inlezen van Exact Online in Tableau via de website (MacOS) krijg ik de volgende melding als ik een willekeurige tabel (Exact Online of data dictionary) er in sleep:

Request Rejected by Server
TableauException: Can’t find entity type: Invantive.NAAM for entity set or singleton: NAAM

Voorbeeld grootboekrekeningen GLAccountsIncremental:

Voorbeeld data dictionary:

In Bridge Online Monitoring zie ik dat hij de data niet eens ophaalt. De laatste stap is ophalen $metadata. Daarin zie ik wel Invantive staan bij Namespace:

Hoe kan ik Exact Online via Tableau website inlezen?

De Tableau OData-consumer heeft een tweetal afwijkingen van de standaard bij het uitlezen van de Invantive OData-producer (commercieel bekend als “OData Connector”). Een workaround zal verwerkt worden in Invantive Cloud. Aanpassingen om de OData-connector ook compatible te maken met de OData-consumer van Tableau zullen naar verwachting voor komende maandag in productie genomen zijn.

Gelieve in de loop van volgende week nogmaals te proberen.

De Tableau-connector kan nu ook gebruikt worden:

Gebruik echter de server “app-online” in plaats van “bridge-online”. Een URL zoals:

https://bridge-online.cloud/acme-twinfield/odata4

wordt dan:

https://app-online.cloud/acme-twinfield/odata4

We wachten nog op een fix op een Microsoft bibliotheek om Tableau-verbindingen ook mogelijk te maken via Bridge Online zonder andere gebruikers te hinderen.

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.