Vooruitblik op Invantive Estate release 2012 R2

Het ontwikkelen van software met een goede gebruikers interface kan best lastig zijn. Softwareontwikkelaars en designers moeten namelijk de voordelen en de werking van de software zo eenvoudig mogelijk vertalen. Vertalen in die zin dat het voor de gebruikers duidelijk is wat ze met de softwareoplossing kunnen doen. Een goede gebruikers interface moet daarom zowel visueel als functioneel aanspreken. Bij Invantive zijn wij daarom steeds bezig met het verbeteren van onze softwarepakketten op zowel het visuele als functionele aspect. Verbeteringen die door Invantive zelf of door u als gebruiker zijn voorgesteld. Met deze bijdrage geven wij u een blik achter de schermen bij het ontwikkelen van de online urenregistratie interface voor Invantive Estate 2012 R2.

Gemakkelijker online uren registreren met Invantive Estate

Softwareontwikkeling is een doorlopend proces. Software is namelijk nooit af. De markt is continue onderhevig aan verandering, de gebruikers stellen andere eisen of vragen om nieuwe mogelijkheden. Softwareontwikkeling is daarom ook vooruitzien. Bij Invantive wordt de software daarom ook in stappen ontwikkeld. Wij kennen per jaar twee software releases waarin verbeteringen worden aangebracht. Voor Invantive Estate 2012 Release 2 is onder andere het online urenregistratie interface aangepast. Deze aanpassing zorgt voor het gemakkelijker en overzichtelijker opvragen en registreren van uren online. Maar wat is er precies aan het urenregistratiescherm aangepast en waarom is het beter?

Oude online urenregistratiescherm

In het onderstaande plaatje ziet u het bekende online urenregistratie interface van Invantive Estate. Op het eerste oogpunt is er weinig mis met dit online urenregistratiescherm. Het biedt een overzicht van de gewerkte uren, werksoort, projecten en processen.

De indeling en weergave van de functies is echter niet optimaal. Als eerste wordt er niet optimaal gebruik van de ruimte gemaakt. Er zijn namelijk drie losse velden verticaal geplaatst. Deze indeling zorgt voor onnodig scrollen en lege ruimtes op het scherm. Daarnaast komt deze indeling het online registreren van uren op een mobiel apparaat niet ten goede. Als tweede is de kleursamenstelling van de invoervelden en het veld als geheel niet onderscheidend genoeg. Deze is namelijk wit op wit waardoor er niet voor iedereen een helder onderscheid van deze velden is. Met de nieuwe release zijn er daarom de nodige aanpassingen aan het online urenregistratiescherm aangebracht.

Nieuwe online urenregistratie interface

Bij het nieuwe online urenregistratie interface voor Invantive Estate staan gebruiksvriendelijkheid en design centraal. Het online invoeren, bekijken en opvragen van geregistreerde uren is voor zowel desktop als mobiele gebruikers vereenvoudigd. Allereerst is de indeling aangepast. In de onderstaande plaatjes ziet u de nieuwe urenregistratiescherm.

Zoals u ziet wordt er nu maar één veld op het scherm getoond. Binnen dit veld kunt u de werkuren, projecten, processen en medewerker zien. Het opvragen of invoeren van uren kan met de toegevoegde knoppen. Na de klik verschijnt er een apart venster voor het opvragen en registreren van de uren. Ten opzichte van de oude situatie biedt deze aanpassing enkele voordelen:

Als eerste is het voor de gebruikers nu duidelijker welke veld ze voor zich hebben. Het online opvragen en registeren van uren gebeurt nu apart. Hierdoor is er een duidelijk functioneel onderscheid dat het gebruik ook ten goede komt. Het scrollen is namelijk niet meer nodig.

Als tweede is de kleursamenstelling is aangepast. Wit heeft plaats voor blauw gemaakt waardoor er nu een duidelijker onderscheid tussen de velden is. Daarnaast oogt de nieuwe samenstelling rustiger.

Deze en meerdere aanpassingen kunt u in het nieuwe release van Invantive Estate terugvinden. Deze nieuwe software release wordt begin december 2012 aangeboden.

Invantive Estate release 2012 R2

Met de aangebrachte wijzigingen aan Invantive Estate wil Invantive het gebruiksgemak verbeteren en ook de software visueel aantrekkelijker maken. Het aanpassen van het urenregistratie interface is één van de 200 aanpassingen voor release 2012 R2 van Invantive Estate. Welke nieuwe aanpassingen en features er aan komen leest u in een volgende blog.

Wat vindt u van deze aanpassingen? Ziet u hier ook de voordelen ervan in of ziet u het graag anders? Laat het ons weten!