Wijzigen taal databasetabel Exact Online grootboekrekeningen

Bij het laden van de databasetabel ExactOnlineREST.Incremental.GLClassificationsIncremental@eol krijg ik de Engelse terminologie, terwijl de overige data (grootboekrekening, etc.) allemaal gewoon in het Nederlands opgehaald kan worden.

Is dit iets dat opgelost moet worden door het API team van Exact Online of kunnen jullie dit aanpassen?

Het gebruik van de vertalingen in Exact Online is kwalitatief niet optimaal, hetgeen ook door Exact betrokkenen bevestigd is.

Advies is om geen vertalingen te gebruiken in Exact Online.

Er zijn op dit moment geen plannen om het idee genoemd op Exact Online - ExactOnlineXML.XML.GLAccountTranslations - Lege omschrijving bij grootboekrekening op te pakken totdat de problemen in de vertalingen door Exact opgelost en gedocumenteerd zijn. Het wordt als verstandiger gezien om deze uitbreiding niet door te voeren omdat de verwachting is dat het een aantal nieuwe bugs in de Exact Online API zichtbaar zal maken.

Eventueel kan het gebruik van GLAccountTranslations hulp bieden, maar het blijft een kwalitatief risico.

Gerelateerde onderwerpen zijn:

Dank voor je bericht.

Kunnen jullie (of desnoods het API-team) niet iets aan de endpoints wijzigen waardoor ik de beschrijving in het Nederlands te zien krijg? Toch vreemd dat dit enkel bij de classificaties het geval is.

Technisch zou een aanpassing mogelijk zijn, maar de verwachting is dat dit voor Invantive tot een stroom van bugreports leidt waar we geen invloed kunnen uitoefenen op de oplossing.

Advies is om hetzij geen vertalingen te gebruiken, hetzij contact te zoeken met Exact Online Support en te vragen naar alternatieven.

Zojuist een reactie van het API team van Exact Online ontvangen.

Wanneer je data opvraagt van Exact Online dan krijg je standaard de vertaling terug van de taal die staat ingesteld binnen de licentie. Ik zie dat dit gewoon op Nederlands staat, dus je je hoort ook Nederlandse vertalingen terug te krijgen. De enige manier wanneer dit in een andere taal wordt weergeven is wanneer de koppeling specifiek een vertaling opvraagt, bijvoorbeeld Engels. Je zal even bij de leverancier van de koppelingmoeten nagaan of zij specifiek de Engelse vertalingen opvragen. De vertalingen worden weergeven wanneer de header “CustomerDescriptionLaguage = EN” wordt meegestuurd in een API call.

Excuses, waarschijnlijk was niet concreet wat bedoeld wordt met alternatieven in vorige reactie. Hoe de werking zou moeten zijn is bekend. Het wordt bewust niet mogelijk gemaakt vanwege zorgen over bugreports die niet door Exact opgelost worden. Met alternatieven werd bedoeld: andere aanbieders of oplossingen.

Binnen Invantive kan eventueel overwogen worden om zelf een native platform scalar requests uit te voeren vanuit SQL of PSQL om zo zelf de API aan te spreken, waarbij Invantive SQL zorgt voor de authenticatie (access token e.d.).

Zie voor een voorbeeld:

Bedankt voor het heldere antwoord.

Inmiddels contact met het API-team van Exact Online. Ze vragen naar de specifieke API-call van de databasetabel ExactOnlineXML.XML.BalanceLinesPerPeriod (de tabel waarmee ik de beginbalans ophaal).

Is dit de call ReportingBalanceByClassification?

Is het overigens mogelijk om ergens de vertalingen van de calls naar de database-tabellen op te halen?

De API-calls zijn terug te vinden in: