Windows-authenticatie met SQL Server voor Invantive settings.xml

Settings.xml

De Invantive softwareproducten voor Windows maken gebruik van een configuratiebestand settings.xml waarin de beschikbare diensten beschreven staan. Het settings.xml-bestand wordt gezocht op verschillende locaties, zoals de installatiemap en een pfile map. Bovendien kun je bij het opstarten van de Invantive softwareproducten voor Windows opgeven waar het settings.xml-bestand staat.

Binnen settings.xml kun je de database en Invantive Webservice verbindingen opgeven, samen met eventuele routering en uitwijkverbindingen. Elke groep van verbindingen heeft als eigenschap dat de authenticatie gebeurt op basis van Invantive Producer (lokale gebruikerslijst en/of LDAP en/of Microsoft Active Directory) of op basis van database-authenticatie.

Database-authenticatie wordt normaliter gebruikt als Invantive Producer niet in gebruik is en je rechtstreeks naar de database wilt verbinden om SQL uit te voeren. Dit gebeurt meestal met Invantive Query Tool, Invantive Control en Invantive Composition.

Windows authenticatie voor Microsoft SQL Server met settings.xml

Een vaak terugkomende vraag is hoe je voor de database-authenticatie in settings.xml gebruik kunt maken van je Windows gebruikersnaam en wachtwoord in combinatie met Windows-authenticatie op Microsoft SQL Server.

In onderstaand voorbeeld zie je hoe een verbinding ACME\Sample1 specificeert naar de DBNAME database SQLEXPRESS instance op de server HOSTNAME. In Sample2 wordt geen instance opgegeven.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<settings default="ACME\Sample1" forceDefault="false">

 <group name="ACME">

  <connection name="Sample1">
   <database connectionString="Server=HOSTNAME\SQLEXPRESS;Database=DBNAME;Trusted_Connection=True;" provider="System.Data.SqlClient" />
  </connection>

  <connection name="Sample2">
   <database connectionString="Server=HOSTNAME;Database=DBNAME;Trusted_Connection=True;" provider="System.Data.SqlClient" />
  </connection>

 </group>

</settings>