Aanmelden op Snelstart via SQL Query Tool en andere on-premises producten

Het ophalen van gegevens uit Snelstart gaat met de Power BI connector online, maar ik wil graag Snelstart queries draaien van Invantive Query Tool en/of Invantive Control for Excel.

Hoe kan dat?

De Invantive Cloud connector voor Power BI met Snelstart maakt gebruik van een koppelingsmethodiek van SnelStart die een zogenaamde “callback” uitvoert. Dit betekent dat SnelStart na afronding van de autorisatie een URL op het Internet aanroept.

Dit is normaliter niet mogelijk via het Query Tool; deze draait meestal op een geïsoleerd netwerk waarvan de PC’s en servers niet bereikbaar zijn vanaf het Internet cq. de SnelStart API servers.

Er zijn twee manieren om toch met Snelstart te verbinden:

  • Invantive Bridge Online driver
  • Koppelsleutel

Invantive Bridge Online driver

De Invantive Bridge Online-driver is een driver die contact legt met Invantive Bridge Online en daar gegevens kan uitlezen. Schrijven is niet mogelijk. Alle Invantive Cloud-databases zijn hiermee bereikbaar. De driver kan gekozen worden in het aanmeldscherm van het Invantive SQL Query Tool.

De data reist dan door de Invantive Cloud naar het Invantive Query Tool.

Koppelsleutel

Het gebruik van een koppelsleutel zonder callback is alleen toegestaan voor testgebruik door SnelStart. Productiegebruik vereist het gebruik van de callback. Deze uitleg is daarom alleen relevant voor Invantive en haar partners die de engine in OEM-vorm gebruiken.

Een SnelStart koppelsleutel kan verkregen worden als volgt: