AFAS - Traag ophalen van data

Vandaag liep ik tegen het probleem aan dat AFAS geen data op leek te halen.
Na het aanzetten van de logs via: Collect Native Platform Call Data lijkt het er op dat het allemaal opgehaald wordt maar op een erg traag tempo.

Op dit moment haalt ie een transactie tabel op met ~85k lines. Normaliter ging dit volgens mij een stuk sneller. Ik zit momenteel op 1250 calls en als ik het goed begrijp betekent het onderstaande dat er pas 41.6k lines zijn opgehaald.

{ "skip" : 41600,
  "take" : 100,

Is dit door een soort bottleneck van AFAS?
Script luidt als volgt:

local on error continue

set use-http-memory-cache-read@aonline false

set use-http-memory-cache-write@aonline false

set use-http-disk-cache-read@aonline false

set use-http-disk-cache-write@aonline false

set http-disk-cache-max-age-sec@aonline 72000

set log-native-calls-to-disk@aonline true

select * ...... etc x13.

Voor zover bekend is formeel 100 nog de paginagrootte op AFAS Profit, maar ik hoor van meerdere gebruikers dat ze zonder problemen de paginagrootte omhoogzetten en de prestaties daardoor dramatisch beter worden. De overgang van AFAS Profit naar een meer database-centrale aanpak werkt echt beter.

Gangbare waarde qua aantal rijen per pagina op AFAS Profit is naar verluidt 10.000, maar ook 50.000 schijnt te werken na goedkeuring door AFAS Support.

De paginagrootte is instelbaar via de instelling requested-page-size, zoals:

set requested-page-size@aon 10000

Deze driverinstelling geldt qua naam niet consistent voor alle platformen; voor bijvoorbeeld Simplicate of Visma.net Financials wordt de paginagrootte ingesteld met:

set page-size-rows@vnet 500

De te gebruiken opties zijn terug te vinden in de documentatie.

Helpt dit qua prestaties?

Yes, super tip. Bedankt!
Van 60+ min met 1 tabel bezig zijn naar 12 minuten volledige script laden

Dat is een fors verschil! Nog even rondgekeken, maar formeel is het blijkbaar nog steeds 100 qua documentatie (vroeger werd het zelfs automatisch op 100 afgekapt als een hogere waarde opgegeven werd). Hoop wordt het ook officieel aangepast in documentatie.

Daarnaast kan ook gewerkt worden met een where clause: die worden automatisch doorgezet waar mogelijk in server-side filters zodat het datavolume vele malen kleiner kan worden.