Beperk verwerkingskosten door inzicht in historische datavolumes

Ik krijg wel eens een opmerking over de payoff:

dagelijks transporteren we meer dan 1 TB aan bedrijfskritische gegevens

“Kan dat niet wat minder?” Ja, dat klopt. Voor een club van IT en finance nerds is het wel leuk om te schermen met de gegevensvolumes. Maar met minder hetzelfde resultaat is altijd beter. Maar waar moet dan begonnen worden met de optimalisatie?

In Invantive Cloud waren de dagstanden al zichtbaar qua hoeveelheden verwerkte gegevens door Invantive SQL, zowel vanuit on-premise als online producten.

Daarnaast worden maandelijkse totalen bijgehouden. Gezien de grote hoeveelheden data die dagelijks verwerkt worden met Invantive SQL is het goedkoper om alleen totalen vast te houden.

In de nieuwe versie van Invantive Cloud is het ook mogelijk om de totalen in te zien. In onderstaand voorbeeld is bijvoorbeeld in de eerste regel zichtbaar dat voor een specifieke Exact Online administratie circa 30 GB aan boekingen verwerkt is door Invantive SQL in een maand. Hiervoor waren 255.000 API calls nodig.

Dit is een mooie kandidaat voor een optimalisatie: stap over op de TransactionLinesBulk en gebruik Trickle Loading voor een honderden keren kleinere footprint. Dat staat minder stoer in de payoff, maar helpt iedereen aan een vlotte verwerking en lagere verwerkingskosten.