Overzicht van Power BI-technieken om prestaties en downloadtijd te verbeteren

Go to English version.

Invantive Cloud biedt een uniforme manier om zowel cloud- als traditionele database-platformen te benaderen vanuit een verscheidenheid aan Microsoft producten:

 • Power BI Desktop,
 • Power BI Service,
 • Azure Data Factory,
 • Microsoft Integration Services en
 • Power Query voor Excel.

Het importeren van bedrijfsgegevens in bijvoorbeeld meerdere Power BI Desktop rapporten kan veel tijd in beslag nemen en aanzienlijke hoeveelheden netwerkcapaciteit en rekenkracht verbruiken. Invantive Cloud beperkt de netwerkcapaciteit en rekenkracht om een goede werking voor de hele gebruikersgemeenschap te garanderen en kosten te reduceren.

In veel scenario’s kunnen dezelfde rapporten worden bereikt met verschillende middelen, maar de prestaties en downloadtijd kunnen meerdere orden van grootte kleiner zijn. Zelfs verbeteringen met een factor 100 of meer zijn niet ongewoon, terwijl ze soms een factor 1.000 verbeteren.

Als leidraad heeft Invantive verschillende tips verzameld om u te helpen bij het optimaliseren van bestaande rapporten, dataverwerking, queryprestaties en dashboards:

Zorg ervoor dat u de structuur van Invantive Cloud begrijpt voordat u begint om de prestatie te optimaliseren en het downloaden te verminderen. Leer de structuur kennen op Invantive Cloud Structure.

Tabelfuncties

De gegeven tips werken voor alle Invantive Cloud-gebaseerde gegevensbronnen en cloud platformen. Echter, sommige databronnen kunnen een sterkere verbetering laten zien met behulp van een techniek dan databronnen. Sommige platformen maken bijvoorbeeld veel gebruik van tabelfuncties en views gebaseerd op tabelfuncties kunnen aanzienlijk trager zijn dan een normale tabel download zou zijn. Tabelfuncties komen veel voor op bijvoorbeeld Teamleader, Loket en NMBRS. Lees meer over tabel functies op What are table functions and table function parameters?.

Verversingsfrequentie en Incrementele Downloads

De verversingsfrequentie van rapporten en elke Power BI dataset kan breed worden geconfigureerd. Het continu downloaden van alle data van Invantive Cloud voor Power BI rapporten, zelfs voor langzaam veranderende grote datasets, kan de beschikbare capaciteit zeer snel verbruiken. Power BI bundelt technologieën voor een incrementele gegevenslading, en maakt configuratie van de verversingsfrequentie mogelijk.

Voor een typische 9-tot-5 maandag-tot-vrijdag onderneming is het een verspilling van resources om de gegevens elk uur te laden, 168 uur per week. Door over te schakelen op een cyclus van 40 keer per week, kunt u het gebruik van resources met een factor 4 verminderen.

Power BI nog steeds traag?

Volg deze stappen voor het geval u nog steeds trage prestaties van uw Power BI-rapport ervaart na het toepassen van deze technieken door een [gratis prestatie-audit] aan te vragen (Hoe laat ik een gratis Power BI performance audit uitvoeren?):

 • Maak een onderwerp aan op deze forums.
 • Maak een Power BI-template bestand (*.pbit) en voeg het toe aan het onderwerp.
 • Upload niet, herhaal niet, uw pbix-bestand. Het bevat waarschijnlijk bedrijfsvertrouwelijke gegevens.
 • Of exporteer de querytekst uit de Geavanceerde Query-editor en voeg deze toe aan het onderwerp.
 • Vermeld het platform van uw gegevensbron: Visma.net, Yuki, AFAS Online, enz.
 • Vermeld expliciet uw gegevensvolume in aantal rijen per tabel.
 • Vermeld expliciet uw huidige Power BI rapport prestatie in termen van aantal rijen, download tijd en MB van data gedownload over het netwerk zoals gezien in de Invantive Bridge Online monitoring. Merk op dat de werkelijke download grootte een factor 10-15 groter kan zijn als gevolg van decompressie.