Hoe laat ik een gratis Power BI performance audit uitvoeren?

Go to English version

Als onderdeel van een lopend abonnement biedt Invantive de mogelijkheid om een performance audit te laten uitvoeren op Power BI rapporten. Op deze manier helpen we u om - samen met Invantive - de beste prestaties uit uw rapporten te halen. De analyse bevat een groot aantal controles, die samen via het forum teruggekoppeld worden. Waar nodig worden links opgenomen voor meer informatie.

Een Power BI performance audit kunt u laten uitvoeren op basis van een Power BI-sjabloon bestand of door de query te vermelden. Voor Power Query gebruikt u altijd de query, voor Power BI is het gebruik van de query ook mogelijk.

Via een Power BI-sjabloon bestand

Een Power BI-sjabloon bestand bevat zowel het datamodel als de grafische weergave, maar geen data. Doorloop de volgende stappen:

 • Maak een onderwerp aan op deze forums.
 • Maak een Power BI-template bestand ( *.pbit ) van uw rapport.
 • Controleer nogmaals dat het Power BI rapport als pbit-bestand is opgeslagen en klein van omvang is.
 • Hernoem het pbit-bestand naar de naam van het platform plus een korte omschrijving, bijvoorbeeld Teamleader-verkoopdashboard.pbit.
 • Geef aan wat de huidige duur van het verversen van uw Power BI dashboard is.
 • Vermeld van de grootste tabellen hoeveel rijen er ongeveer in de tabel zitten.
 • Vermeld het aantal administraties (voor Exact Online, Loket, Twinfield, AFAS, NMBRS, Yuki).
 • Het uploaden van een Power BI pbix-bestand is bewust technisch niet mogelijk gemaakt; dit voorkomt dat bedrijfsgegevens geupload worden.

Via een Query uit Power BI

U kunt ook de queries zelf uploaden voor de performance audit, eventueel aangevuld met een leesbaar screenshot van uw datamodel in Power BI. Doorloop de volgende stappen:

 • Maak een onderwerp aan op deze forums.
 • Exporteer de query tekst vanuit de Advanced Query Editor van Power BI en voeg deze toe aan het onderwerp.
 • Geef aan wat de huidige duur van het verversen van de Power BI query is.
 • Vermeld van de grootste tabellen hoeveel rijen er ongeveer in de tabel zitten.
 • Vermeld het aantal administraties (voor Exact Online, Loket, Twinfield, AFAS, NMBRS, Yuki).

Bij de Power BI performance audit worden een groot aantal standaardcontroles uitgevoerd en tips gegeven voor verbetering. Op basis van deze tips kunt u Power BI rapport verbeteren.

Nog geen Invantive Cloud?

Heeft u nog geen Invantive Cloud? U kunt het 180 dagen gratis proberen, samen met onder andere de Exact Online Excel add-in. Wilt u het na 180 dagen nog blijven gebruiken? De kosten bedragen voor 100 administraties (“partities”) dan EUR 49; het maakt niet uit of u 3 of 25 administraties verwerkt.

Voor kleine ondernemers met maximaal 5 Exact Online administraties, maximaal 3 miljoen Euro omzet en maximaal 100.000 regels download per dag is het gebruik gratis.

U kunt zich inschrijven op Invantive Cloud of meteen de gratis uitlegsessie plannen.

Do-it-yourself Tips voor Power BI Prestaties?

Uiteraard kunt u de analyse ook zelf uitvoeren. Tips voor het zelfstandig verbeteren van de prestaties vindt u op Overzicht van Power BI-technieken om prestaties en downloadtijd te verbeteren.

Daarnaast is het handig om de structuur van Invantive Cloud te begrijpen. Deze wordt uitgelegd op Invantive Cloud Structure.

Verder treft u de datamodellen van de beschikbare drivers aan op documentation.invantive.com.

Standaardrapport / uit handen geven

Gebruikt u liever een voorgedefinieerd rapport of geeft u liever het werk uit handen?

Voor Exact Online biedt Get My Report veelgevraagde rapporten die u eenvoudig verder kunt verwerken.

Tenslotte kunt u Invantive of een van onze partners vragen om u te helpen bij het analyseren en samenstellen. Meestal volstaat een kort consult.

Fair Use

Om deze dienst gratis aan te kunnen bieden binnen een abonnement voor alle gebruikers wordt verwacht dat u op een redelijke wijze hiervan gebruik maakt.