Betalingen van Exact Online naar Kassapakket

Als POC voor meerdere klanten zijn wij opzoek naar de beste oplossing, om betalingen met een specifiek kenmerk (factuurnummers uit kassapakket bijvoorbeeld) klaar te zetten voor het kassapakket.

De data willen we uit Exact online halen → Filteren op kenmerk → MT940 format van maken welke het kassapakket kan inlezen. Dit zouden we dan dagelijks of wekelijks willen doen.

Het filteren en opbouwen van het format kunnen we eventueel in een losstaande tool doen. Het ophalen van de data zal echter via Invantive Cloud gaan waarschijnlijk. Dus d.m.v. de API of iets dergelijks.

Misschien zijn er wel veel betere oplossingen. We horen het graag van de ervaringsdeskundigen. :slight_smile:

Er zijn meerdere manieren denkbaar.

Als de betalingen al binnenkomen in Exact Online als MT940-bestanden, dan werkt de benadering beschreven op Parse Exact Online bank statements retrieved through documents table. Over MT940 is meer informatie te vinden op Topics tagged swift-mt940.

De betalingen kunnen daarnaast uit het (gemengd) grootboek gehaald worden met een query zoals:

select journalcode
,   entrynumber
,   linenumber
,   accountname
,   description
,   amountdc
,   paymentreference
,   documentsubject
from  TransactionLinesBulk
where glaccounttype=12
and  type=40
and  financialyear = 2021
and  financialperiod = 8
order 
by   journalcode
,   entrynumber
,   linenumber

De betalingen uit Exact Online zien er geanonimiseerd ongeveer zo uit:

Het opbouwen als een MT940-bestand kan met Invantive SQL via de standaard tekstoperatoren. Het is verstandig om vooraf het exacte MT940-formaat af te stemmen. ING, ABN/AMRO en RABO bestanden verschillen op details. Invantive’s eigen read-only driver houdt hiermee rekening.

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.