Bij Invantive telt het resultaat

HARDERWIJK – Vooruitlopend op de nieuwe ontwikkelingen is Invantive in Harderwijk klaar voor de toekomst. Voor directeur Guido Leenders telt maar één ding: het resultaat

Centraal staat voor Invantive de wens van de klant en daar zo goed mogelijk op inspelen. “De ondernemers interesseert het niet welke techniek wordt gebruikt, zij willen resultaten zien”, zegt Leenders. “Wij helpen bedrijven de bedrijfsvoering te optimaliseren en we analyseren wat de klant wil en nodig heeft en dat leveren wij dan ook.” Invantive verkoopt geen techniek, daarom doen we geen zaken met de IT-manager van een bedrijf, maar juist met de ondernemer zelf. Guido Leenders: “De ondernemer weet het beste hoe de bedrijfsvoering loopt en wat hiervoor nodig is.”

Meertalige software

Sinds de start van het bedrijf in 2000 heeft Invantive altijd ingespeeld op de doorgaande mondialisering. Mede daarom bestaat de marketing voornamelijk uit online-activiteiten, zoals onder meer via de website www.invantive.nl. Leenders: “Wij kennen meertalige software, nu inmiddels al in elf talen. Het is belangrijk dat afnemers de software in de eigen taal kunnen gebruiken. Niet iedereen spreekt vlekkeloos Engels.” Via deze marketingtool is Invantive ook in contact gekomen met GuideOne, de grootste Amerikaanse verzekeraar van kerkelijke producten, om software te leveren. Leenders: “Het resultaat is dat de kosten veel lager zijn geworden en dat de advocaten meer zaken kunnen doen.”

Mondialisering

“De ontwikkelingen in de IT gaan razendsnel, maar vanwege de mondialisering ook steeds ingewikkelder. Daarbij gaan bedrijven ook steeds meer mondiaal werken en dan moet de software wel technisch in elkaar passen, zelfs in de verschillende landen. Vaak mislukt het omdat er verschillende softwarepakketten worden gebruikt die niet met elkaar kunnen communiceren. Met onze systemen heeft men daar geen last van.”

Midden- en Kleinbedrijf

Invantive maakt software voor onder andere het bankwezen, vastgoedmarkt, ingenieurs, groenbeheer en sinds kort voor het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Leenders zegt: "We werken het liefst met innovatieve bedrijven, waarbij het een uitdaging is om risicovolle projecten succesvol af te ronden. Onze software is gemaakt uit eigen technologie en zorgt er voor dat de productiviteit omhoog gaat. Ruim de helft van de omzet wordt besteed aa