De cel of grafiek die je probeert te wijzigen staat op een beveiligd blad

Go to English version

Probleem

Deze Excel foutmelding verschijnt wanneer u probeert de inhoud van een werkmap te bewerken die wordt beheerd door Invantive Control for Excel:

De cel of chat die u probeert te wijzigen bevindt zich op een beschermd blad

Ook is de werkmap beveiligd:

Bescherm Werkboek knop in lint

De beveiliging verwijderen van de werkmap is niet mogelijk, omdat er op de een of andere manier een niet-leeg wachtwoord is toegepast.

U wilt echter de inhoud bewerken.

Oplossing

Invantive Control for Excel is ontstaan als software voor het opzetten en beheren van kapitaalinvesteringen op lange termijn voor volumes tot 1 miljard Euro, vaak gefinancierd door banken. Een groot aantal functies is beschikbaar om ervoor te zorgen dat voor dergelijke geldvolumes aan de richtlijnen voor informatiebeveiliging wordt voldaan.

Voor veel gebruikers is er echter weinig behoefte aan compliance, omdat het gaat om persoonlijke werkmappen of werkmappen die zijn vrijgesteld voor strenge nalevings- en regelgevingscontroles.

Dit artikel beschrijft enkele opties die u hebt om bewerking mogelijk te maken.

Controleer altijd of toepasselijke wetten en standaarden correct worden vastgelegd in Invantive Control modellen.

Wijzigingen buiten blokken

De eerste stap is of u wijzigingen in celwaarden wilt toestaan buiten blokken gevuld met gegevens opgehaald uit uw applicaties. Standaard is dit nu mogelijk zoals zichtbaar is bij de rode (1) in de afbeelding hieronder:

De getoonde modeleditor kan geopend worden door:

  • te navigeren naar het Modelleur lint,
  • te klikken op “Ontwerpmodus” wanneer deze nog niet gemarkeerd is,
  • te klikken op ‘Bewerken’.

De toegang tot de modeleditor kan soms zijn beveiligd met een wachtwoord dat wordt weergegeven als ‘Wachtwoord bewerken’. Dit wachtwoord is ingesteld door de beheerder van het Invantive Control-model. Neem contact op met de beheerder vermeld als ‘Auteur’ om toegang te krijgen.

Wanneer ‘Wijzigingen buiten blokken toestaan’ is uitgeschakeld, is het bewerken van cellen altijd mogelijk. Wanneer het is ingeschakeld, kunt u celwaarden alleen bewerken wanneer de eigenschap ‘Vergrendeld’ van de cellen is uitgevinkt:

Excelbeveiliging - Vergrendelde cellen

Het venster “Cellen opmaken” kan vanuit Excel worden geopend door op Ctrl+1 te drukken of door op het kleine icoontje hieronder te klikken:

Cellen opmaken

Dit beschermingsmechanisme zit standaard in Excel en Invantive Control breidt het uit door het expliciet te beheren afhankelijk van uw modelspecificaties om ISO 27001/27002 naleving mogelijk te maken.

Wachtwoord toegang

Het wachtwoord bij de rode (2) in de eerste afbeelding wordt gebruikt om de werkmap te beschermen. U kunt dit wachtwoord gebruiken om de werkmap in Excel te deblokkeren.

Het standaard wachtwoord voor toegang is de tekst ‘locked’ tenzij gewijzigd.

Het wachtwoord voor toegang kan worden gewijzigd in een lege waarde, zodat u de bescherming van de werkmap kunt uitschakelen en inschakelen zonder een wachtwoord in te voeren.