Export PDF's from Exact Online

Vanuit een accountants organisatie krijg ik de volgende vraag:

In verband met de controle dienen wij uit de Exact Online administraties inkoop- en verkoopdocumenten te exporteren in pdf formaat. Daarna worden ze in Datasnipper verder afgehandeld.

Is er een manier om aan Exact Online een range van boekstuknummers aan te bieden (Eventueel via Excel) en dat vervolgens de pdf die bij dit boekstuknummer hoort te downloaden en op te slaan in pdf. (Kan ook een ZIP zijn met meerdere pdf’s.) Dit vanuit GetMy Report?

Met het rapport 'Documenten downloaden" kan ik geen selectie maken voor meerdere boekstuknummers.

Een alternatief voor het downloaden van inkoop- en verkoopdocumenten is anders Download Transactiedocumenten (in Nederland: Get My Report for Exact Online| Invantive).

Hiermee valt een boekstuknummer vanaf en tot/met op te geven. De documentatie van deze PDF download uit Exact Online is terug te vinden op Download Transaction Documents - Get My Report.

Mocht dit geen soelaas bieden, dan is mogelijk een eigen rapport toe te voegen met specifiek de gevraagde functionaliteit. De eindklant kan hiervoor het beste zijn abonnement activeren. Soms past een maatwerkrapport binnen het gratis uur uitleg, soms zullen er extra kosten voor gemaakt moeten worden, meestal enkele honderden Euro’s. Daarnaast dient men bij maatwerkrapporten er rekening te houden dat aanpassingen van de wensen en/of techniek over de jaren heen wat extra kosten zullen veroorzaken. We adviseren om 35% van de initiële kosten apart te houden per jaar hiervoor.

Hallo Guido,

Dit werkt inderdaad perfect!
Wat zijn de kosten als boekstuknummer van / tm wordt vervangen door het kunnen plakken of koppelen (Excelblad) van een range boekstuknummers.

Kosten mogen een aanname zijn!

Tweede vraag:
Gaat dit ook werken voor AFAS Profit

Ik verneem graag een reactie.

Outlook-1498386937.jpg

Blij te horen! Als het echt gaat om een lijst van ranges, dan raad ik aan om de bestaande query te pakken en die aan te passen zodat hij geparameteriseerd kan worden met een Excelblad. Het opnemen hiervan in Get My Report doet het standaardkarakter te veel geweld aan.

Zo’n query maken kost meestal een aantal uren werk.

Met betrekking tot AFAS Profit: AFAS Profit werkt totaal anders dan Exact Online qua koppelvlakken. Exact Online is echt gericht op grote aantallen gelijkende administraties, terwijl elke AFAS Profit omgeving uniek is qua inrichting. De stappen voor AFAS Profit zouden op hoofdlijnen zijn:

  • Zorg voor aanmeldgegevens op AFAS Profit.
  • Zorg voor GetConnectoren die de data bevatten.
  • Schrijf query (vergelijkbaar met Exact Online meestal).
  • Draaien en exporteren.

De selectie en inrichting van de GetConnectoren op AFAS Profit doet meestal de applicatiebeheerder. De query is vergelijkbaar met Exact.