Itgenlic127 bij uitvoeren Exact Online query op Invantive Cloud SQL editor

Ik verkrijg volgende fout bij het uitvoeren van een query in invantive cloud.

Query:

select * 
from   exactonlinerest..purchaseorders@eol po
join   exactonlinerest..purchaseorderlines@eol pol
on     pol.division = po.division
and    pol.purchaseorderid = po.purchaseorderid

invantive

Fout:

The Invantive SQL provider of this product does not allow the use of SQL-joins.
Please switch to another product such as Invantive Control for Excel for an unlimited number of SQL-joins in one SQL statement or use Open Data sources only.

Een 2-tal weken geleden heb ik dit probleemloos kunnen uitvoeren

Is hier een wijziging in het product doorgevoerd?

De afgelopen weken zijn meerdere releases van Invantive Cloud live gegaan met telkens nieuwe mogelijkheden. Een van de verbeteringen is een betere splitsing tussen de verschillende applicaties die Invantive levert.

In het bijzonder de online producten zijn multi-user: tientallen gebruikers en soms meer zijn tegelijk actief en delen wel de programmatuur en delen van de gegevens, maar ze delen onderling geen sessiegegevens. Nog sterker, ook de abonnementsinstellingen zijn verschillend. De verbeterde bepaling van de applicatienaam bracht een reeds langer latent aanwezige bug aan het licht, waarbij niet voor alle producten (waaronder Invantive Cloud) een licentiebepaling ingeregeld was.

Dit is inmiddels ingeregeld. Als het goed is, dan zal de query weer werken.

Dezelfde foutmelding itgenlic127 kun je ook tegenkomen bij gebruik met bijvoorbeeld Invantive Query Tool met de gratis Invantive SQL licentie. De gratis Invantive SQL is beperkt qua mogelijkheden ten opzichte van de premium versies. Een van de beperkingen is dat je geen joins kunt maken. De melding refereert hier historisch qua tekst aan, maar in het geval een online product is dit natuurlijk niet relevant.

Goeiedag
Dit werkt terug.
Bedankt voor de oplossing.

1 like