Microsoft Edge Webview2 wordt bij elke aanmeldpoging opnieuw geinstalleerd

Na upgrade naar versie 20.2.159 van Invantive Control for Excel krijg ik bij elke aanmeldpoging het verzoek om eerst Microsoft Edge Webview2 te installeren.

De PC is al herstart, maar de vraag blijft komen.

Hoe kan ik dit oplossen?

Advies is om de installatie los te starten via de download vanaf https://go.invantive.com/webview2. Meer achtergrond over het gebruik van WebView2 met Edge in plaats van Internet Explorer zoals voorheen is te vinden in WebView2 Runtime installation for interoperability with Twinfield.

Daarnaast kan ook een installatie gedaan worden vanaf de officiële Microsoft-pagina:

Een willekeurige recente versie van de microsoft-site voldoet.

Daarna de PC herstarten en nogmaals proberen.

Mocht probleem dan nog steeds optreden, controleer dan in de Register-editor (regedit) dat de software geinstalleerd is in het pad:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\EdgeUpdate\Clients

Voor een van de sleutels hieronder hoort een waarde te staan zoals:

Als de waarde wel gevonden wordt, maar met een andere sleutel dan F3017226-FE2A-4295-8BDF-00C3A9A7E4C5, dan gaarne een antwoord toevoegen met een screenshot hiervan. De Excel add-in controleert specifiek op de sleutel F3017226-FE2A-4295-8BDF-00C3A9A7E4C5.

Deze stappen kunnen ook gevolgd worden bij een foutmelding met code itgenoap016.

Aan de hand van de instructies hebben wij de installatie uitgevoerd maar deze lijkt niet te lukken. De map verschijnt niet in “Program Files” en de registersleutels worden niet aangemaakt:

Webview2-register

Screenshot van “c:\Program Files(x86)”:

We hebben de Bootstrap installatie geprobeerd en de stand-alone installatie.

Graag horen wij wat we nog kunnen proberen!

Ik begrijp dat de installatie van Microsoft Edge WebView2 is uitgevoerd, maar dat er geen WebView2 map “EdgeWebView” in “C:\Program Files (x86)\Microsoft” verschijnt.

Zijn bij de bootstrap en stand-alone geen meldingen opgetreden?

Alternatief is voor zekerheid alle Windows Updates te plaatsen en het apparaat te herstarten.

De oorzaak van het telkens opnieuw installeren van Webview2 is gevonden. Het blijkt dat er verschillende versies van Webview2 in omloop zijn gebracht door Microsoft met een ander installatiegedrag; de ene reeks versies gebruikt het registry, de andere reeks niet.

Inmiddels biedt Webview2 een faciliteit aan onze programmatuur om op te vragen of hij geïnstalleerd is. Met ingang van release 22.0.159 (en BETA 22.1.32) is de logica verbeterd en zou niet telkens de vraag gesteld moeten worden voor de upgrade van Webview2, maar uitsluitend indien nodig.

Advies is om een upgrade te installeren van deze locatie:

Deze vraag is automatisch gesloten na 2 weken inactiviteit.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.