Nieuwe Exact Online incrementele tabellen voor Uren en kosten op projecten

Go to English version

Snelle tabellen voor projecturen en -kosten in Exact Online

In de nieuwe release van Invantive Cloud en de release 22.0.142 en nieuwer van on-premises producten zijn de volgende tabellen toegevoegd op basis van de Exact Online Sync API’s:

  • PjtTimeTransactionsIncremental: snelle lijst van uren op projecten in Exact Online als vervanging van PjtTimeTransactions
  • CostTransactionsIncremental: snelle en sluitende lijst van kosten op projecten in Exact Online als vervanging van CostTransactions.

Het wordt geadviseerd om het ophalen van uren en kosten op projecten om te zetten naar deze nieuwe snelle tabellen om zo significante snelheidswinsten te behalen, en bovendien minder gauw tegen limieten van Exact Online aan te lopen.

Werking

Deze tabellen zijn aanvullingen op de reeds bestaande incrementele tabellen die tientallen keren sneller zijn dan de gegevens ophalen via de oorspronkelijke Exact Online tabellen. De werking staat beschreven in Snel en met minder API-calls Exact Online uitlezen met de incrementele "sync API"-tabellen.

Daarnaast daalt het gebruikte aantal API calls dramatisch. Het aantal API calls is vergelijkbaar met het gebruik van Trickle Loading op Data Replicator en vaak zelfs nog iets minder. Meer tips om het aantal API calls te beperken staan in Optimalisatie API calls zoals met Exact Online.

Gebruik van de nieuwe projecttabellen

Invantive Cloud-gebruikers zoals met Power BI kunnen vaak de tabel PjtTimeTransactions vervangen door PjtTimeTransactionsIncremental. Merk op dat afgeleide velden ontbreken (zie onder).

Gebruikers van on-premises software van Invantive software dienen eerst een upgrade te installeren. Daarna kunnen queries e.d. aangepast worden. De meest populaire upgrades zijn:

Afgeleide velden

Afgeleide velden zoals ProjectCode zijn niet aanwezig in de nieuwe tabellen; naast de designbeperkingen heeft dit ook het voordeel dat het bouwen van een datamodel zoals in bijvoorbeeld Power BI sneller tot resultaat leidt.

Volledige namen

De volledige namen van de tabellen met catalogus en schema zijn:

  • ExactOnlineREST.Views.PjtTimeTransactionsIncremental
  • ExactOnlineREST.Views.CostTransactionsIncremental

Helemaal top, deze nieuwe incrementals, maar ik zie ze (nog) niet in PowerBI.

image

De tabel is er wel degelijk… Zoek alleen op PJT, de term ‘Project’ komt niet in de tabelnaam voor!

Dank voor aanvulling. Correct, de volledige tabelnamen zijn:

  • ExactOnlineREST.Views.PjtTimeTransactionsIncremental
  • ExactOnlineREST.Views.CostTransactionsIncremental

Deze incremental-tabellen zijn dus te vinden in de catalogus ExactOnlineREST en het schema Views (in plaats van Project).

Een verduidelijking in de post is verwerkt.