Vier nieuwe Exact Online sync API's beschikbaar voor Power BI

Nieuwe incrementele Exact Online tabellen

In de nieuwe release 20.1.368 van Invantive Cloud zijn de volgende tabellen toegevoegd op basis van de Exact Online Sync API’s:

  • GLAccountsIncremental: snelle en sluitende lijst van grootboekrekeningen in Exact Online
  • AccountsIncremental: snelle en sluitende lijst van relaties (klanten, leveranciers) in Exact Online
  • ContactsIncremental: snelle en sluitende lijst van contactpersonen in Exact Online
  • AddressesIncremental: snelle en sluitende lijst van relatie-adressen in Exact Online

In aanvulling op de reeds aanwezige tabellen TransactionLinesIncremental en ItemsIncremental.

De werking staat beschreven in Snel en met minder API-calls Exact Online uitlezen met de incrementele "sync API"-tabellen.

Binnen enkele weken zullen ook de sync versies van SalesOrders, SalesOrderLines, SalesInvoices en SalesInvoiceLines volgen. De overige sync API’s van Exact Online worden toegevoegd zodra de kwaliteit voldoet.

Snelheidsvergelijking sync API tabellen

Een vergelijkende test op een administratie met 28.720 relaties is uitgevoerd met de volgende query:

select count(*) 
from   TABELNAAM

Deze vergelijking leverde het volgende resultaat voor de tweede run:

Tabel Looptijd (sec) #API calls
Accounts 554 464
AccountsBulk 126 28
AccountsIncremental 22 2

Vanaf 20.1.373 is voor grotere aantallen, bijvoorbeeld 50.000 relaties, de snelheidswinst nog hoger. Het verwerken duurt dan nog 7 seconden voor 50.000 relaties.

Al met al is het gebruik van de *incremental tabellen tussen de 6 en 25 keer sneller na het initieel laden. Het initieel laden is vergelijkbaar met AccountsBulk.

Het aantal API calls daalt dramatisch. Het aantal API calls is vergelijkbaar met het gebruik van Trickle Loading op Data Replicator en vaak zelfs nog iets lager omdat Trickle Loading op Exact met webhooks beperkt wordt door de maximale lengte van de URL en de Deleted API niet.

Rekening houdend met de strengere limieten per 1 juli 2021 van maximaal 5.000 calls per dag geven deze nieuwe tabellen aanmerkelijk betere prestaties in combinatie met een verlaagd gebruik van de Exact Online daglimieten qua API calls.

De schaalbaarheid van de *Incremental tabellen is bij queries die gelijktijdig uitgevoerd worden over meerdere administraties meetbaar nog beter dan voor Accounts of AccountsBulk. De doorvoersnelheid voor vooral klantclusters bij accountants wordt daarmee significant beter.

Meer tips om het aantal API calls te beperken staan in Optimalisatie API calls zoals met Exact Online.