Nieuwe Teamleader tabellen voor gebruik project data met Power BI

Teamleader is een online software pakket voor KMO/MKB bedrijven die projectmatig werkende bedrijven. Invantive Cloud ondersteunt ruim honderd tabellen voor Teamleader, zowel op basis van de V1 als de V2 API’s.

In de nieuwe release van Invantive Cloud zijn een aantal tabellen bijgewerkt/toegevoegd om Teamleader gebruikers te faciliteren bij het inlezen van data in een Power BI dashboard. Hierdoor wordt het analyseren van de bedrijfsprocessen eenvoudiger.

Een overzicht van alle Teamleader tabellen is te vinden in de Invantive SQL Teamleader driver documentatie.

ProjectParticipants: deelnemers aan projecten

Deze view geeft de deelnemers aan projecten en hun hoedanigheid en is gebaseerd op de table function ProjectParticipantsByProjectId. Dankzij het gebruik van een view is het eenvoudig om vanuit Power BI, Power Query, Azure Data Factory of Google Functions te gebruiken:

De velden zijn:

Teamleader project participants view

De view is gemaakt om de data vanuit Microsoft Power BI te kunnen importeren. SQL-gebruikers kunnen ook de onderliggende SQL gebruiken als startpunt voor optimalisatie:

select p.*
from   Teamleader.V2.Projects l
join   Teamleader.V2.ProjectParticipantsByProjectId(l.id) p

ProjectInvoices: facturen n.a.v. projecten

De view ProjectInvoices toont facturen per project. De data velden zijn onderstaand weergegeven:

Een voorbeeld van de Teamleader facturen per project is:

ProjectMilestones: mijlpalen van projecten

De Teamleader view ProjectMilestones toont mijlpalen per project. De Teamleader velden zijn bruikbaar in een Power BI dashboard of Invantive Query Tool:

Teamleader API mijlpalen per project

ProjectItems: artikelen van projecten

De view ProjectItems toont artikelen per project in Power BI of SQL. De beschikbare velden zijn onderstaand weergegeven: