Waar vind ik de lijst van tabellen en velden van Teamleader?

Go to English version

Teamleader biedt via de V1 en V2 API’s een groot aantal tabellen en velden via Invantive SQL-producten zoals Invantive Bridge Online met Power BI, Invantive Query Tool met SQL en Invantive Data Replicator voor grote omgevingen. Uitgangspunt is dat van alle API’s tabellen, tabelfuncties en velden beschikbaar komen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen productie of BETA, maar instabiele API’s worden niet aangesloten.

Primaire Sleutels

Tabellen met vergelijkbare inhoud zijn te vinden onder zowel het Teamleader V1 schema (Teamleader.V1.Projects) als onder het Teamleader V2 schema (Teamleader.V2.Projects), maar verschillen onderling qua primaire sleutels: Teamleader V1 gebruikt een oplopende numerieke nummering, Teamleader V2 werkt met GUID’s. De wijze waarop tabellen in V1 gerelateerd kunnen worden aan de Teamleader V2 API-tabellen staan beschreven op Relate Teamleader V1 with V2 rows (Teamleader Focus).

Datamodel Documentatie

Voor de meeste platformen is online documentatie beschikbaar in HTML en PDF formaat via https://documentation.invantive.com. De Teamleader online documentatie is hier ook te vinden.

Uitleg over de dynamische elementen kan gevonden worden in Dynamische datamodellen: hoe omgaan met doorlopend nieuwe tabellen en kolommen.

Query op Data Dictionary

Daarnaast is het altijd mogelijk om het data dictionary van Invantive SQL te raadplegen na het aanmelden op Teamleader. In SystemTables@DataDictionary staan de beschikbare tabellen, tabelfuncties en views. In SystemTableColumns@DataDictionary staan de kolommen en in SystemTableFunctionParameters@DataDictionary de tabelfunctieparameters.

Custom Fields en Tabelfuncties

Meer informatie over custom fields is te lezen op Teamleader Power BI views voor custom fields die meerdere waardes toestaan en Fix Teamleader Incorrect Custom Field Values

Teamleader gebruikt veel tabelfuncties: tabellen met parameters. Een tabelfunctie is beschikbaar voor een API request met parameters. Details over tabelfuncties zijn te vinden op Wat zijn tabelfuncties en tabelfunctieparameters?.

Vervallen Teamleader API V1 documentatie

De V1 documentatie van de Teamleader API is offline gebracht door Teamleader, maar is nog terug te vinden zoals beschreven op Waar vind ik de Teamleader V1 API documentatie?. De werking van requests naar de V1 van de Teamleader API kan op ieder moment vervallen.