Releasenotes voor en omgang met extra kolommen in Loket.nl tabellen

Vandaag hebben vijf tabellen van Loket een extra kolom.

Dat was vorige week ook al zo: toen waren er vijf met twee extra kolommen.

Is dit een wijziging die jullie hebben doorgevoerd gisteren? Of levert Loket ineens een andere hoeveelheid kolommen aan?

En kan ik daar ergens releasenotes van vinden?

Voor de meeste drivers van Invantive verandert de inhoud van het datamodel per release van Invantive SQL-gebaseerde producten zoals Invantive Cloud.

De Loket SQL en Power BI-tabellen kennen een dynamisch datamodel: Loket neemt zelfstandig en regelmatig nieuwe releases in productie. Deze nieuwe releases kunnen gepaard gaan met een bijgewerkt datamodel. Dit nieuwe Loket datamodel wordt normaliter binnen enkele dagen automatisch verwerkt in Invantive Cloud en Invantive SQL zonder dat daarvoor een aparte release van Invantive Cloud of SQL voor nodig is.

Op dit moment bevat de Loket API driver circa 609 tabellen en bijna 12.000 kolommen.

Meer informatie over de omgang met dynamische datamodellen is te lezen in Dynamische datamodellen: hoe omgaan met doorlopend nieuwe tabellen en kolommen.

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.