SQL met Exact Online nog makkelijker door overzicht tabellen in Invantive Query Tool

Nog sneller gegevens opvragen met SQL uit Exact Online

Met het gratis Invantive Query Tool voor Exact Online kunt u snel en eenvoudig gegevens uit Exact Online met Invantive SQL ophalen en verder verwerken, bijvoorbeeld met een export naar Excel en die gegevens gebruiken in Qlikview. Hiervoor is geen kennis nodig van webservices of de Exact Online API’s.

Als u al eens met een SQL Server database of MySQL gewerkt heeft, dan is Invantive SQL heel gemakkelijk. De SQL syntax is compatible met o.a. SQL Server en Oracle. De SQL grammatica voor uw query en de beperkingen staan beschreven. De belangrijkste beperking van de gratis versie is Invantive SQL driver voor Exact Online beperkt is tot het opvragen van 100,000 rijen per dag (in lijn met de gratis Exact Online Power BI en Power Query connector van Invantive Cloud) en SQL Server joins niet zijn toegestaan. Heeft u deze absoluut nodig, gebruik dan bijvoorbeeld Invantive Cloud of Invantive Office 6 maanden gratis of laad de licentiesleutel hiervan in het Query Tool.

Te veel Exact Online API’s

Echter, Exact Online is een behoorlijk uitgebreid product geworden met veel tabellen. In totaal ondersteunt Invantive SQL ruim 1.000 Exact Online API’s die u real-time kunt benaderen. Het zoeken van de juiste tabel in Exact Online is vaak erg tijdsintensief. Daarom biedt het Invantive Query Tool nu ook een lijst met de beschikbare tabellen uit Exact Online. Door te dubbelklikken op een tabelnaam wordt de naam ingevoegd in het huidige SQL statement. Op deze manier helpen we de gebruikers van Exact Online om sneller en gemakkelijker gegevens op te vragen en te verwerken in Excel, Power BI of Power Query.

Nu downloaden? Klik hier.

Liever even online snel uitproberen? Ga naar de Online SQL Editor voor Exact Online.