Upload eigen queries via OData of andere connectie naar Azure Data Factory

Vervolgvraag n.a.v. https://forums.invantive.com/t/ophalen-teamleader-endpoints-met-parameter-vanuit-invantive-cloud/1572: is het mogelijk om custom Invantive SQL queries die op te stellen zijn in (o.a.) de SQL Editor van Invantive Cloud, af te vuren via een OData (of andere) connectie vanuit Azure Data Factory?

Via OData is dat op dit moment mogelijk door “On Startup SQL” toe te voegen op de database. Deze wordt eenmalig uitgevoerd bij het openen van de database. Hierin kunnen bijvoorbeeld een aantal in-memory tabellen gevuld worden met Invantive SQL of PSQL. Ze worden dan altijd uitgevoerd bij het openen, hetgeen het initieel openen kan vertragen. De nieuwe tabellen zijn dan beschikbaar via OData.

Een alternatief is om een applicatie met modules toe te voegen die de data berekent en in het gewenste formaat teruggeeft, zoals JSON, CSV, XML of Excel. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op bijvoorbeeld:

Deze vraag is automatisch gesloten na tenminste 2 weken inactiviteit nadat een mogelijk passend antwoord is gegeven. Het laatste gegeven antwoord is gemarkeerd als oplossing.

Gelieve een nieuwe vraag te stellen via een apart topic als het probleem opnieuw optreedt. Gelieve in de nieuwe vraag een link naar dit topic op te nemen door de URL er van in de tekst te plakken.