Vertraging opstarten Excel door Invantive Control

Invantive Control for Excel is een omvangrijke Excel add-in. Dit vertraagt het opstarten en op sommige PC’s zelfs goed merkbaar. In dit topic leest u een paar tips om de vertraging te beperken.

Recente versie

De eerste stap is om te zorgen dat u een recente versie draait, tenminste versie 20.0.107. In recente versies zijn talrijke verbeteringen doorgevoerd om de snelheid te verhogen. De add-in wordt dan in de achtergrond geladen zodat u vlotter de standaardfunctionaliteit van Excel kunt gebruiken. Na circa 20 seconden is de add-in geladen en kan ook gebruikt worden.

Installeer de huidige productieversie als u deze versie 20.0.107 of nieuwer nog niet gebruikt.

Uitschakelen/inschakelen

Als u Invantive Control for Excel weinig gebruikt, bijvoorbeeld maar enkele malen per maand, dan kunt u de Excel add-in uitschakelen op de standaardwijze voor add-ins.

Uitschakelen

Om de Excel add-in uit te schakelen gaat u naar Bestand, Opties en kiest dan de optie Add-Ins. Kies daarna de knop naast “Excel Add-ins”:

image

Haal het vinkje weg bij “Invantive Control Functions” (dit zijn de Excel functies zoals i_eol_div_name) en kies “OK”:

image

Om uit te schakelen gaat u naar Bestand, Opties en kiest dan de optie Add-Ins. Kies “COM Add-ins” en kies daarna de knop ernaast:

image

Haal het vinkje weg bij “Invantive Control for Excel” (dit is het leeuwendeel van de software) en kies “OK”:

image

De Excel add-in Invantive Control for Excel verdwijnt nu uit de menubalk. Zodra Excel weer gestart wordt, zal de Excel add-in helemaal niet meer geladen worden totdat hij weer ingeschakeld wordt.

Inschakelen