Het is niet mogelijk zover bekend een accurate cashflowprognose op te stellen waarbij automatisch bepaald wordt welke toekomstige cashflows door te realiseren projecttermijnen nog gaan komen.
Zie ook:
- Project cashflow of Exact Online projects based upon invoice terms to be invoiced / already invoiced
- Project invoice proposals of Exact Online
Voor de projecttermijnen (het vervalschema) is niet 100% accuraat te bepalen of ze al uitgefactureerd zijn. Workaround is een handmatige lijst bij te houden of op de gok transactieregels en projecttermijnen aan elkaar te relateren, bijvoorbeeld door gelijkende nummering / omschrijving.
Voor organisaties die veel met projecttermijnen werken en een accurate en automatische cashflowprognose willen is Exact Online PSA maar beperkt geschikt.
Deze tekortkoming van het ontbreken van uitgefactureerd vlag cq. bedrag uitgefactureerd in de Exact Online PSA API’s speelt al meer dan vijf jaar, maar is blijkbaar erg lastig te realiseren of lukt ons niet om het belang over te brengen. Het is te overwegen op de Exact Online API communityforums iets toe te voegen aan het topic:
endpoint InvoiceTerms: determine whether a line has been invoiced
https://support.exactonline.com/community/s/ideas?language=nl_NL#08758000000TpzkAAC
In the endpoint InvoiceTerms, it would be very convenient if it is somehow possible to determine whether a line has been invoiced already. That would make it possible to obtain the total amount of open invoices (that is, the total revenue which we can expect in the current year from invoices which have not been sent to clients yet). This helps in analyzing revenue targets for the current year.
De kans dat een toevoeging op de forums op redelijke termijn leidt tot een verbeterde API is echter nihil. Dit idee heeft 3 upvotes per jaar verworven (12 upvotes in 4 jaar). De meestgevraagde verbeteringen in de API-categorie krijgen 25 upvotes per jaar (hoogste is 75 upvotes over een periode van 3 jaar) en voor deze meestgevraagde punten is de afgelopen jaren geen vooruitgang bekend.
Wat wel een optie is, is om de query van een Invantive-gebruiker in het topic te hergebruiken als startpunt voor een mogelijke organisatiespecifieke query. Dit is een query op een Exact Online replicatie met Data Replicator, maar de tabelnamen zijn gemakkelijk te herleiden.