Automatisch verversen PowerBI geeft: "An existing connection was forcible closed by the remote host"

Vanuit de Invantive-software zelf zien we geen structurele oplossing hiervoor; de data voldoet aan de OData4-specificaties en wordt volledig opgehaald. Dat is wat anders dan het andere probleem waarbij PowerBI.com een HTTP RST_STREAM stuurt. Hier hebben we de hoop dat we een workaround kunnen vinden.

Alternatieve oplossingen zijn:

  • De omvang van de data die PowerBI.com moet verwerken beperken, bijvoorbeeld door de 30 administraties in groepen te knippen en die elk los te downloaden of langs de as van jaren. Advies is om dit eerst in een test uit te proberen.
  • PowerBI.com te vervangen door een andere stroom, bijvoorbeeld via Azure Data Factory (die aanmerkelijk beter is) of create or replace table tabel@eigendatabase as select * from tabel@tfd, en die te gebruiken.
  • Via het Power BI Premium-abonnement een storing te registreren bij Microsoft zelf, aangezien zij de PowerBI.com-software onder beheer en ontwikkeling hebben. Dit duurt echter in onze ervaring meestal tenminste 6 maanden vooraleer men het als een bug beschouwt.
  • Zelf en betrokken collega’s een upvote laten geven op Power BI verbetersuggesties (" Vermijden PowerBI interne loops / agressief telkens opnieuw downloaden").