Bulk insert blijft hangen in connection pool monitor iterations

Sinds vrijdag blijven al onze databaseconnecties hangen bij het Bulk inserten naar onze database. De data komt wel binnen vanuit de bron (o.a. EOL). De machine waar Data Hub op draait heeft geen hoog CPU of Memory-gebruik, er is performance genoeg. Het treedt op alle machines op. De database waar heen wordt geschreven heeft geen hoog DTU-gebruik, er is performance genoeg. Toch blijft hij hangen in de connection pool en duurt bulk inserten tot 5 minuten per pagina.

Hoe lossen we dit op?

Advies is om een databasebeheerder met kennis van het platform te betrekken. Klinkt als mogelijk een tuning issue door overload of locking. Kortste klap als het kan is herstarten database. Performance is inderdaad beroerd. 10.000 rijen in ruim 5 uur. Dat is voor beetje serieuze server met Invantive SQL de doorvoer van hoogstens enkele seconden.

De connection pool monitor heeft er geen relatie toe; die zal altijd actief blijven en bewaakt of er uit de invantive connection pool verbindingen opgeruimd moeten worden. Zo ja, dan meldt hij dat ook.