De ingevoerde verificatiecode is onjuist of verlopen (itgeneuy106)

Steeds vaker krijgen we onderstaande foutmelding bij het automatisch draaien van een Exact Online-dataload via de task scheduler. Vaak als we het nog een keer proberen (of 2 of 3 keer later) doet deze het wel. Dit is problematisch omdat klanten 's morgen wel ververste gegevens verwachten.

De ingevoerde verificatiecode is onjuist of verlopen.
Probeer het nog een keer.
U kunt het nog 8 keer proberen.
Daarna wordt uw account tijdelijk (5 minuten) geblokkeerd.
2022-11-24 07:43:25.519 Error itgeneuy106:
Invantive.Basics.InvantiveSqlException
ValidationException

Is hier iets aan te doen?

Dit probleem is gelijkend op Itgeneuy106 De ingevoerde verificatiecode is onjuist of verlopen.

Bij controle blijkt dat het probleem breder speelt sinds ongeveer 19:36 op 21 november. Sindsdien treedt het probleem vaak op.

Het probleem is mogelijk gerelateerd aan het eerdere Exact Online-aanmeldprobleem. Men heeft blijkbaar moeite om het aanmeldproces stabiel te krijgen. Er komen nu twee identieke aanmeldvensters naar voren, waarbij in beiden de aanmeldcode ingevoerd moet worden. Dat doorbreekt de flow, ook voor webapplicaties.

Het oorspronkelijke probleem is te vinden op Invantive Status - 400 Bad Request errors on Exact Online app authentication across all apps, including external.

De mogelijke achtergrond van dit probleem is te vinden op Invantive Status - Twee keer scherm op #ExactOnline voor gebruikersnaam bij inschrijven en gebruik.

Een oplossing is er momenteel nog niet. Het aanmeldscherm voor apps rammelt al geruime tijd behoorlijk. Dit hangt mogelijk samen met de aanpassingen op Exact Online voor Single-Signon.

Er wordt gewerkt aan een workaround die het opstarten en handmatig corrigeren van de Exact Online aanmelding via het Invantive Query Tool minder nodig maakt.

Het probleem in ExactOnline met dubbele aanmeldvensters voor de gebruikersnaam treedt niet meer op sinds circa 27 november 12:00. De periode waarin het probleem opgetreden is lijkt daarmee te lopen van 19:36 op 21 november tot 12:00 op 27 november.