Download in 1x alle documenten uit Exact Online administratie(s)

Behalve je financiële gegevens en de gegevens over je productie, handel en projecten kun je met Exact Online ook heel gemakkelijk digitale dossiers aanleggen. Dat begint vaak bij de boekhouding: inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften, etc. Maar het ontwikkelt zich in combinatie met de Exact Online editie van Invantive Composition for Word ook vaak tot het samenstellen en opslaan van offertes, contracten en kwaliteitsdocumenten.

Echter, voor het downloaden van de documenten in je dossiers is er nog geen standaard zoals bijvoorbeeld XAF voor je financiële administratie. Het opbergen van documenten in een lokale map is daardoor een arbeidsintensieve klus. Maar soms moet je alle documenten bewaren buiten Exact Online, bijvoorbeeld in je eigen systeem voor het controledossier of omdat een klant naar een andere accountant overstapt en graag zijn stukken meeneemt.

Met het Invantive Query Tool bieden we een gratis, maar enigszins technische, oplossing aan om massaal uit een paar of uit tientallen administraties de documenten naar een map te downloaden.

Massaal Exact Online Documenten Downloaden

Voer de volgende acties uit om je documenten te downloaden:

  • Installeer het Invantive Query Tool for Exact Online.
  • Meld je aan als gebruiker met je Exact Online gebruikersnaam en wachtwoord op de Exact Online XML * verbinding voor het land waarin je wilt werken.
  • Kies in het menu voor ‘Scripts’, ‘Exact Online XML’ en dan voor ‘Download documents (Exact Online)’.
  • Druk vervolgens op de toets F5 om alle documenten te downloaden./
  • Na afloop staan alle documenten standaard in een nieuwe map op je bureaublad.

Juiste Administraties Kiezen

Indien nodig kun je de download beperken tot een aantal administraties.