Hoe kan een backup in Exact Online worden gedownload?

Hoe kan een backup in EOL worden gedownlaod?

Je kunt een backup van Exact Online maken via het backupscherm (linksboven menu openvouwen dan Backup). Daarna kun je de backup ook downloaden. Exact support kent hier meer details van. Er zitten wel wat technische beperkingen; het is echt een native backup die alleen te openen is met de juiste versie van SQL Server.

Klopt, de backup is een SQL backup. Maar doordat er een klantspecifieke extract wordt gemaakt, krijgt je ook alleen de klantspecifieke tabellen mee. Dus verwijzigingen naar bijvoorbeeld AccountTypes, krijg je niet mee, omdat dit generieke referentietabellen zijn, die ook voor alle andere klanten in de database gelden.

Daarnaast kan je een backup ook alleen maar weer uploaden naar dezelfde administratie, omdat er wordt gecontroleerd of de division in de backup overeenkomt met de division van de administratie waar je een backup naar wilt terugzetten.

Volgens mij heb je nu SQL2019 nodig om de backup lokaal te restoren.

2 Likes

Ja, divisie 1 zal wel niet te downloaden zijn :wink:

Staat me ook bij dat het terugzetten sinds de zomer van 2018 alleen nog maar via Exact Support kan; vroeger kon je het zelf. En dat kopieen maken van een Exact Online administratie helemaal niet meer kan omdat er anders soms een corrupte database optrad (bankkoppelingen of zoiets?)

Weet niet of de documenten in de backup zitten. Heb ooit begrepen dat voor bijvoorbeeld Duitsland de documenten wel in de database staan, maar voor Nederland buiten de databasebackup.

Online biedt Exact een beschrijving van de benodigde stappen: support

Meer tips over de omgang met Exact Online backups vind je op Automatische backup van Exact Online administratie.

Eventueel is een backup ook te maken door de Exact database te registreren op Invantive Cloud en dan bijvoorbeeld via https://access-odata.com de gewenste tabellen te downloaden in CSV of Excel-formaat.