Invantive: duurzaam in personeelsbeleid

HARDERWIJK - Invantive in Harderwijk heeft de oorkonde Duurzaam Personeelsbeleid ontvangen. Hiermee maakt Invantive duidelijk dat duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan.

Voor directeur Guido Leenders is de oorkonde een bevestiging van zijn bedrijfsbeleid. Hij zegt: “We vinden het belangrijk om duurzaam te ondernemen en dit op een maatschappelijk verantwoorde manier te doen.” De oorkonde werd uitgereikt door arbeidsconsulent Jaap Hofstra van Match! in Harderwijk, wethouder Laurens de Kleine en directeur Sociale Dienst Sjoerd Osinga. Daarmee werd het belang onderstreept van werkgevers die mensen een kans geven op werk.

‘‘Het is een prachtige springplank’’, zegt Karen Stelpstra als medewerker Marketing van Invantive. Ze krijgt in samenwerking met Guido Leenders een kans om een tweede carrière op te bouwen. Dit gaat in samenwerking met Match! in Harderwijk. Karen Stelpstra was in een soort arbeidsvacuüm terechtgekomen en dankzij goede contacten tussen Match! en Invantive kon zij aan de slag bij het bedrijf. Arbeidsconculent Jaap Hofstra van Match!, Sjoerd Osinga, directeur bij de Sociale Dienst en wethouder Laurens de Kleine kwamen naar Invantive om aan directeur Guido Leenders de oorkonde uit te reiken.

De oorkonde voor Duurzaam Personeelsbeleid geeft aan dat een werkgever in belangrijke mate bijdraagt aan maatschappelijk ondernemerschap. Het biedt mensen zoals Karen Stelpstra kansen voor een terugkeer op de arbeidsmarkt. Invantive is een bedrijf dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Jaap Hofstra is blij met de samenwerking met Invantive: ‘‘Het lijkt er op dat de arbeidsmarkt ietsje van het slot komt en dat we meer mensen aan werk kunnen helpen. Met name voor mensen die later starten is het moeilijk om een baan te vinden.’’ Wethouder Laurens de Kleine is van mening dat werkzoekenden, werkgevers en de politiek de handen ineen moeten slaan om arbeidsplaatsen in te vullen.