Invantive Query Tool vereenvoudigt financiële processen binnen Unit4 Multivers met SQL

Het Nederlandse bedrijf Unit4 levert boekhoudsoftware voor het MKB onder de naam Unit4 Multivers. Het is verkrijgbaar in verschillende modules, waardoor het in staat is met de onderneming mee te groeien.

De toepassing kan ‘stand alone’, maar ook in een netwerk geïnstalleerd worden. Met de gestandaardiseerde taal SQL is het mogelijk om informatie uit de RDBMS (Relationeel Database Management Systeem) te verkrijgen en de opgevraagde tabellen te exporteren naar een printer, Microsoft Excel en andere programma’s.

Unit4 Multivers kan gebruikt worden met een eigen ODBC-driver (Merant). Deze is echter enigszins verouderd en is niet geschikt voor gebruik in een netwerk of in combinatie met 64-bits software.

Invantive heeft de Invantive Query Tool ontwikkeld, die gratis is te downloaden van de website. Met deze tool kunnen query’s uitgevoerd worden op de database van Unit4 Multivers en de resultaten worden opgevraagd in een tabel. Dit is mogelijk via een netwerk en zelfs, dankzij Invantive Webservice, via de cloud die ook integreert met de Unit4 Multivers ODBC-driver. Als gebruiker van Unit4 Multivers kunt u dan ook met de Query Tool van Invantive uw financiële processen vereenvoudigen.

Voer de volgende stappen uit om gegevens uit uw Unit4 Multivers omgeving op te halen met SQL via een netwerk of de cloud:

  • Installeer Microsoft IIS op de PC of server waarop Unit4 geïnstalleerd staat.
  • Installeer binnen Microsoft IIS de Invantive Webservice.
  • Let op dat je voor een 32 bit applicatie kiest.
  • Maak een settings.xml en providers.xml bestand volgens de handleiding van Invantive Webservice en gebruik een ODBC DSN met de Merant driver.
  • Installeer het Invantive Query Tool op je PC’s of terminal servers. Hiermee tik je de SQL in en voer je de SQL queries uit op Multivers.
  • Gebruik auto-discovery of definieer de database verbinding naar de Unit4 Multivers in settings.xml.
  • Start Invantive Query Tool en gebruik je queries op Unit4 Multivers.