Invantive tevreden over CeBIT 2014

HARDERWIJK/HANNOVER - Directeur Guido Leenders van Invantive in Harderwijk is tevreden over de vijfdaagse CeBIT-beurs in Hannover. Het is de grootste IT-beurs ter wereld met meer dan 200.000 bezoekers

Hoofdthema’s van CeBIT 2014 waren Datablity (datagebruik) en de veiligheid van data. De Duitse bondskanselier Angela Merkel deed een oproep aan het bedrijfsleven, overheden en de IT-sector om verantwoord om te gaan met big data analytics en dit goed te beveiligen. Het afgelopen jaar is veiligheid van data in het nieuws gekomen door de ‘verzamelwoede’ van onder meer de NSA (de Amerikaanse Inlichtingendienst). Op CeBIT stonden meer dan 500 leveranciers van databeheer en security-oplossingen. Veiligheid van data blijft een belangrijk thema, daarom waren er bijna 200 security-leveranciers aanwezig op CeBIT2014. Te meer ook de recente ontwikkelingen vanwege de gretigheid waarmee data wordt verzameld.

Datability wordt echter door de IT-wereld als een positieve impact gezien omdat door goede analyse van data betere diensten ontwikkeld kunnen worden in tal van sectoren zoals overheid, automotive en gezondheidszorg, maar ook van huishoudelijke apparatuur. Guido Leenders van Invantive zegt: "Ik ben blij dat wij al in 2004 serieus omgaan met privacy en beveiliging van gegevens. Dat geeft ons nu een competitieve voorsprong. Daarom sluit onze software naadloos aan bij de twee grote thema’s van CeBIT 2014.

De belangstelling voor onze software was groot. Vaste klanten kwamen even ‘buurten’ voor nieuwe updates, maar ook van potentiële klanten was grote belangstelling. Dit komt onder meer omdat onze software op Microsoft is gebaseerd. Met name Word, Excel en Outlook. We denken zeker een aantal nieuwe klanten te krijgen door de beurs." Voor de allerlaatste trends moest men toch bij CeBIT 2014 zijn. Fabrikanten van smartphones breiden de diensten steeds verder uit en ook autofabrikanten worden uitgedaagd om auto’s te voorzien van internetdiensten die helpen met navigatie én entertainment. Grote vraag is blijft hoe men omgaat met de veiligheid van data. De supermarkt zal geïnteresseerd zijn in de inhoud van de koelkast, het CJIB naar de snelheid van een auto op een bepaald wegvak en de belastingdienst naar onder meer inkomsten.