Itgenrst007 melding op rij 592 in tabel Odoo.account.analytic_line

Bij het ophalen van tabel Odoo.account.analytic_line krijg ik de volgende foutmelding:

itgenrst007
De metadata van de kolommen ‘name’ van tabel ‘’ geven aan dat null-waardes niet mogen voorkomen, maar er is een null-waarde in rij #592.
Zorg ervoor dat de nullable-eigenschap in de metagegevens overeenkomt met de waarden.

De laatste natuurlijke sleutel is:

___last_update (DateTime/datetime): 01/11/2023 19:35:09
company_id: 1
id: 22823

De query die Power BI genereert is volgens Bridge Online Monitoring:

select t.*
from   Odoo.account.analytic_line@odo t

Het veld name is in het betrokken record gelijk aan twee spaties ( ). Volgens de metadata van Odoo is het een verplicht veld:

Odoo is gebaseerd op een PostgreSQL database. De PostgreSQL-implementatie van SQL maakt zuiver onderscheid tussen null en de “lege string”, terwijl Invantive SQL uit compatibiliteitsoverwegingen met sommige platformen er voor gekozen heeft om null en de “lege string” als identiek te beschouwen.

Bijkomend is voor Invantive SQL gekozen voor het gebruik van het varchar2-datatype, waarbij afrondende spaties wegvallen.

In dit specifieke geval zijn twee spaties dus gelijk aan null voor Invantive SQL. De geïntegreerde consistentiecontrole geeft daarom een foutmelding itgenrst007.

Meer informatie over deze semantiek is te vinden in een ander gemeld probleem op PostgreSQL: Postgres connector raises itgenrst007 with empty string.

Een heroverweging zal gemaakt worden hoe de nullable-eigenschap van Odoo afgebeeld moet worden op de Invantive SQL-engine. Zodra bekend zal de software bijgesteld worden.

Een nieuwe release is in productie genomen op de BETA-versie van Invantive Bridge Online.

Gelieve nogmaals te proberen om alle rijen uit analytic_line van Odoo op te halen.