Persbericht: IGG en Invantive slaan handen ineen voor ontwikkeling BimCalc; voor een snelle kostprijsraming in Autodesk Revit

IGG; specialist op het gebied van kengetallen voor bouw en grond-, weg- en waterbouw (GWW) en Invantive; de specialist op het gebied van automatisering voor vastgoed hebben elkaar gevonden. Hierdoor is de ontwikkeling van BimCalc een feit. Deze plug-in helpt gebruikers van Autodesk ’s Revit een snelle kostprijsraming te maken en daarbij kunnen alle partijen de financiële haalbaarheid van een Bouw Informatie Model (BIM) inzien.

Versterking door samenwerking

Er is al een samenwerkingsproject geweest tussen beide bedrijven. Zij hebben één van de grootste bouwers van Nederland voorzien van risicomodellen voor vastgoedontwikkelingsprojecten met kengetallen uit de praktijk. Nu slaan zij weer de handen ineen. “De samenwerking tussen IGG en Invantive is een gouden zet; we vullen elkaar aan tot een groter geheel qua kennis op aangrenzende gebieden en op alle niveaus is de samenwerking heel inspirerend”, vertelt Guido Leenders, directeur van Invantive.

Waarom BimCalc

Het samenstellen van bouwplannen gebeurt door verschillende partijen, elk met hun eigen expertise. De afgelopen jaren is een trend ontstaan om de faalkosten te verlagen door beter samen te werken. Dit gebeurt door middel van een Bouw Informatie Model (BIM); een gezamenlijk integraal plan waarin de informatie van alle expertises verzameld is. Het ontwerppakket Revit AutoCAD helpt bij het invoeren van BIM. IGG wil gebruikers van Autodesk Revit helpen om op basis van een Revit ontwerp snel een kostprijsraming te maken. Deze raming wordt gemaakt door een zogenaamde plug-in die aan Revit wordt toegevoegd; BimCalc. Deze vraagt volledig transparant rapportages op van kostprijzen op basis van de kengetallen van IGG.

Dezelfde kengetallen worden ook gebruikt voor het Bouwkostenkompas en de website Bouwkostencheck.nl. Zo hebben architecten en ontwerpers gedurende de massastudie en schetsstudie real-time inzicht in de financiële haalbaarheid van een ontwerp. Terwijl alle partijen samen het ontwerp verder verfijnen in Autodesk Revit kan de financiële haalbaarheid ter plekke telkens bijgewerkt worden.

Lancering BimCalc

De lancering voor BimCalc staat gepland voor begin volgend jaar. Tijdens de Bouw & ICT Beurs in maart 2012 willen de samenwerkende bedrijven deze plug-in live demonstreren aan de bezoekers van de beurs.

Over IGG

IGG is een specialist op het gebied van bouweconomische vraagstukken. IGG helpt architecten, constructeurs en projectontwikkelaars met papieren en digitale oplossingen bij het samenstellen van vastgoedplannen. Ze bieden Bouwkostenkompas, Bouwkostencheck, Bouwleges.nl en het boek Kengetallen, waar al jaren de kengetallen voor GWW- en bouwkosten in terug te vinden zijn.

Over Invantive

Invantive verzorgt oplossingen voor meer grip op bedrijfsprocessen voor vastgoedbedrijven, financiële instellingen en projectmatig werkende bedrijven. De software van Invantive geeft projectmatig werkende bedrijven wereldwijd meer rendement op projecten. Hoe doet Invantive dit? Dankzij jarenlange branchekennis met exact op maat gemaakte oplossingen, maar ook met kosteneffectieve oplossingen op basis van eigen standaardproducten.